Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Μια πισίνα στη μέση της ερήμου

Φώτο αρχείου
Καμιά όαση δεν συγκρίνεται μαζί της...Αν περιφερόσουν στην έρημο και την έβλεπες

ξαφνικά μπροστά σου, μάλλον δεν θα της έδινες καν σημασία καθώς θα ήσουν σίγουρος πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Κι όμως, αυτή η εκπληκτική πισίνα είναι πέρα για πέρα αληθινή και αποτελεί μια ανάσα δροσιάς αλλά και ασύλληπτου αρχιτεκτονικού design, μέσα σε μια αχανή έκταση της ερήμου στο Marrakech.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα pool house, σχεδιασμένο από τονΓάλλο αρχιτέκτονα Guilhem Eustache, το οποίο αντιπροσωπεύει όλες τις αρχές και αξίες του minimal design, με αξεπέραστο στυλ και κομψότητα.

Ένα ζευγάρι ολόλευκων τοίχων καλωσορίζει τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους και δημιουργεί μια αίσθηση μυστηρίου σχετικά με το τι κρύβεται από πίσω τους. Ανάμεσά τους, μια στενή, απότομη σκάλα οδηγεί στην ταράτσα η οποία προσφέρει ατελείωτη θέα στο τοπίο καθώς κι ένα εξαιρετικό σημείο για ηλιοθεραπεία.

Ο λιτός σχεδιασμός, το διαρκές παιχνίδι φωτός και σκιών, το minimal εσωτερικό και τα γαλανά νερά της πισίνας κάνουν αυτό το σπίτι τόσο απλό που, σε συνδυασμό με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, καταλήγει να είναι εξωτικό πέρα από κάθε φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.