Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Έσωσαν 750 σκυλιά από μαγείρεμα!

Περίπου 750 σκύλους οι οποίοι προορίζονταν για εστιατόρια στο Βιετνάμ έσωσε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στον ποταμό Μεκόνγκ το ναυτικό της Ταϊλάνδης, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βασιλείου.

Ο πλοίαρχος Θερακιάρτ Θονγκ-Αράμ δήλωσε ότι χάρη σε μία καταγγελία μπόρεσαν να σωθούν οι σκύλοι, οι οποίοι είχαν στοιβαχτεί σε 60 κλουβιά, στην επαρχία Νάκχον Φάνομ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Τα τετράποδα θα φορτώνονταν με ένα φορτηγό σε ένα πορθμείο, το οποίο θα αναχωρούσε για το Βιετνάμ. Στην επιχείρηση αυτή του ναυτικού συνελήφθη ένας άνδρας, αλλά πολλοί άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.
Η καλή αυτή "ψαριά" δεν αποτελεί ωστόσο τον κανόνα. "Το λαθρεμπόριο σκύλων κατά μήκος του ποταμού έρχεται στην τρίτη θέση μετά το λαθρεμπόριο ξυλείας και ναρκωτικών", σημείωσε ο αξιωματικός του ναυτικού.
Τον Αύγουστο του 2011 οι αρχές είχαν εντοπίσει άλλους χίλιους σκύλους που ήταν κλεισμένοι σε κλουβιά και οι οποίοι προορίζονταν επίσης για εστιατόρια στο Βιετνάμ.
Το κρέας σκύλου θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα στο Βιετνάμ, όπου το κρέας ενός ζώου μπορεί να πωληθεί έναντι περίπου 33 δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.