Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Στις 6 Ιουλίου αναλογικό switch off στον Υμηττό

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 862/2012 της 20ης Μαρτίου στις σελίδες 14623-14624 στις 6 Ιουλίου του 2012 θα κλείσουν όλα τα αναλογικά κανάλια που εκπέμπουν από τον Υμηττό με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν λήψη από άλλα σημεία να χρειαστούν οπωσδήποτε να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για την επίγεια ψηφιακή λήψη.

Το συγκεκριμένο ΦΕΚ ρυθμίζει και άλλα θέματα σχετικά με τις ψηφιακές εκπομπές. Για τον Υμηττό αναφέρει χαρακτηριστικά:
Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό.
Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.3592/2007 και την ΚΥΑ 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο.
Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού δεν προβλεπόταν αρχικά, πάρα μόνο μετά την λειτουργία και των 23 βασικών κέντρων εκπομπής ανά την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.