Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

«Φοβάμαι μια κοινωνική έκρηξη: οι Έλληνες δεν μπορούν ν' αντέξουν άλλη τιμωρία»

Στο χείλος του γκρεμού είναι η Αθήνα, παρατηρεί η επί 20 χρόνια ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα
Η απόγνωση έχει καταπλακώσει την Ελλάδα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, το χρεοκοπημένο έθνος γιατί -μην κρυβόμαστε αυτό είναι-, διαπραγματεύτηκε την τελευταία πράξη του δράματος που πολλοί φοβούνται ότι θα ολοκληρωθεί με μια καταστροφή -οικονομική, πολιτική και κοινωνική, γράφει στη βρετανική εφημερίδα Guardian η Helena Smith, η επί 20 χρόνια ανταποκρίτρια της εφημερίδας στη χώρα μας.

Τα καταστροφολογικά σενάρια που περιγράφουν ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς, δεν πείθουν ούτε τα ίδια τους τα κόμματα, σημειώνει η αρθρογράφος. Η χώρα «βρίσκεται σε σταυροδρόμι και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό» σημειώνει.

Η αλήθεια είναι ότι -όσο δυσάρεστη και αν είναι για το ΔΝΤ, την Ε.Ε., την ΕΚΤ, την ''τρόικα'' των πιστωτών της Ελλάδας- είναι ότι η χώρα απέχει μακράν του να κλείσει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού της, η σκληρή λιτότητα που εφαρμόζεται στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος, οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή» παρατηρεί πικρά. «Η Ελλ'αδα είναι απλά ένα στοιχειωμένο σκιάχτρο αυτού που κάποτε ήταν, οι ραφές της ξηλώνονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.