Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Διάσημοι Έλληνες Star: Ποια ήταν η πρώτη τους...δουλειά;

Τους βλέπουμε να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και να είναι επιτυχημένοι όμως από κάπου αλλού ξεκινήσαν...

Γιώργος Καπουτσίδης ( Ηθοποιός - Σεναριογράφος ) : Ηταν πωλητής σε κατάστημα τουριστικών ειδών στο Μοναστηράκι. Όταν τελείωσε το στρατό.«Θυμάμαι, έπαιρνα τότε 200 χιλιάρικα κι έμεινα εκεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.Απ’ όσα είχα ζήσει εκείνη την περίοδο εμπνεύστηκα και τον Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες του Mega. Είχα διασκεδάσει πολύ. Γνώρισα ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο-μάλιστα με κάτι ισπανούς είχαμε γίνει φίλοι και πήγαμε για καφέ!»

Γιώργος Καρατζαφέρης ( Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ) : Το επάγγελμα του… γαλατά ήταν αυτό από το οποίο ξεκίνησε ο σημερινός πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.«Επαιρνα το ποδήλατο, έβαζα πάνω ένα τρανζίστορ για να μου κάνει παρέα και πήγαινα στην γειτονιά μου στην Αμφιθέα για να πουλήσω γάλα. Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που είναι 75 ετών, μένουν ακόμη στην γειτονιά και με θυμούνται να μεταφέρω γάλα με το ποδήλατο. Επαιρνα 20 δραχμές την εβδομάδα και με τα λεφτά που είχα μαζέψει είχα αγοράσει το πρώτο μου ποδήλατο σε ηλικία 14 ετών».

Βασίλης Καρράς ( Τραγουδιστής): Κέρδισε τα πρώτα του χρήματα ως τεχνικός αυτοκινήτων στην Mercedes. Τι λέει γι’αυτό; «Δεν ήταν εύκολο, αλλά εντάξει, το πάλευα. Ημουν τότε βοηθός μηχανικού, κάθε μέρα ξυπνούσα από τις 6, φορούσα την μπλε φόρμα μου, η οποία μετά, απ’τη βρομιά και το γράσο, γινόταν μαύρη και πήγαινα γραμμή για το μαγαζί.Εμεινα γύρω στα 9 χρόνια εκεί κι έπαιρνα 220 δραχμές το μήνα. Αν ήθελες να φας, έπρεπε πρώτα να μουτζουρωθείς!»

Αλέξης Κούγιας (Ποινικολόγος): Διανομέας εφημερίδων ήταν η πρώτη δουλειά που έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. «Σε ηλικία 18 ετών, ξυπνούσα στις 3 το πρωί καθημερινά και έκανα την διανομή της Ναυτεμπορικής στους συνδρομητές, με το ποδήλατο που μου παραχωρούσε η εταιρεία. Ξεκινούσα από την έδρα της εφημερίδας, στην οδό Πειραιώς και έκανα διαδρομή σε όλο το εμπορικό κέντρο από τις 4 μέχρι τις 8 το πρωί. Αμέσως μετά, πήγαινα στη Νομική, στη Σόλωνος, για να παρακολουθήσω τα μαθήματα των σπουδών μου. Έπαιρνα 200 δραχμές το μήνα».

Δήμητρα Παπαδοπούλου ( ηθοποιός ): Δίδασκε αγγλικά, καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Της άρεσε άραγε αυτό ή όχι; «Ξεκίνησα να διδάσκω αγγλικά σε φροντιστήριο της πλατείας Κολιάτσου επειδή έπρεπε να βγάζω κάποια χρήματα για τις σπουδές μου στο θέατρο, για το οποίο προετοιμαζόμουν τότε. Θυμάμαι ότι δεν μου άρεσε καθόλου να διδάσκω, δεν μπορούσα να επιβάλλω στα παιδιά τάξη και πειθαρχία, μάλλον επειδή ούτε κι εγώ η ίδια τα πιστεύω.

Τα πιτσιρίκια μου την σπάγανε, γιατί κατά βάθος ζήλευα που δεν ήμουνα κι εγώ ανάμεσά τους, μία μαθήτρια, ενώ οι γονείς μου έκαναν παρατηρήσεις επειδή μίλαγα στα πιτσιρίκια φυσιολογικά και όχι μεγαλίστικα, επειδή αντιμετώπιζα δηλαδή τα παιδιά σαν ισότιμους με μένα ανθρώπους και όχι σαν άτομα χαμηλότερης νοημοσύνης».
music.net.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.