Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση Δίσκου: Ominus Über Alles, Ominus

Δυνατό ποδαρικό στην νέα χρονιά με την υπογραφή της Legacy Entertainment! Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη studio album κυκλοφορία του Ominus μέσα από την ιδιόκτητη δισκογραφική εταιρία του, η οποία τον φέρνει σε solo βήματα αλλά και με ισχυρούς συμμάχους.

Το Ominus Uber Alles επιδιώκει να κατοχυρώσει την Legacy σαν το κυρίαρχο, υπέρτατο όνομα στον χώρο της ελληνικής urban σκηνής. Χτισμένο πάνω στις πλάτες ενός καλλιτέχνη που κατάφερε πολλά αλλά και έθεσε τις πρώτες βάσεις για τη σύγχρονη μορφή του ελληνικού hip hop με τις ανά τα χρόνια κυκλοφορίες του, το νέο Label αποτελεί μια πλήρη πρόταση προς τον έλληνα ακροατή, διατυπωμένη με ξεκάθαρους όρους και με βάση τα αμερικανικά πρότυπα και δεδομένα.

Τι συνθέτει λοιπόν το μωσαικό του Ominus Uber Alles; Κατά βάση πρόκειται για μια urban δημιουργία της οποίας ο χαρακτήρας είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί χωρίς κάποιος να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν την πολυετή ιστορία του Ominus στον χώρο ως πρωτοπόρο όνομα αλλά και την ιδιόμορφη σχέση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με το μικρόφωνο. Το album είναι περισσότερο «Οminus» παρά hip hop, r’n’b, εμπορικό, underground ή οποιονδήποτε άλλο χαρακτηρισμό θα μπορούσε να εμπνευστεί κάποιος για να το θέσει μέσα σε αυστηρά πλαίσια. Αν είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του που σίγουρα έχει τονίσει ο Ominus μέσα στο album είναι αυτό του battle, αφιερώνοντας ωμές δόσεις αγνού hip hop εγωισμού στους επικριτές του. Παράλληλα δεν λείπουν τα δυνατά club κομμάτια, συνεχίζοντας πάλι μια πορεία του καλλιτέχνη στην οποία έχει χαράξει την δική του πορεία στον χώρο.

Ένα ενδιαφέρον σημείο το οποίο έχει προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον στην hip hop κοινότητα είναι η ιστορία του δημιουργού του Legacy: ο Ominus είναι από τους καλλιτέχνες που αποχώρησαν από το Family the Label εν μέσω πυρών, ενώ είναι ο μόνος που τήρησε αυστηρή στάση μετέπειτα κατονομάζοντας και συγκεκριμενοποιώντας πράγματα στις συνεντεύξεις που κατά καιρούς παραχωρούσε, αλλά και με στρατηγικές κινήσεις οι οποίες προκαλούσαν αντιδράσεις στις μετέπειτα κυκλοφορίες του (βλέπε το καπελάκι στο «Κάντε Πανικό»...). Όσοι περίμεναν κάποια ευθεία αναφορά μέσα στο Ominus Uber Alles ωστόσο θα απογοητευτούν: το album βρίθει battle κομματιών ωστόσο κανένα δεν αποτελεί ευθεία επίθεση στην τωρινή σύνθεση της μουσικής οικογένειας του Νίκου «Nivo» Βουρλιώτη.

Το πλέον δυνατό τμήμα του album είναι οι πολυάριθμες συνεργασίες. Πρόκειται για ονόματα με δυναμική και αυτόνομη πορεία στον χώρο, με εξίσου δυνατές συνεργασίες στο ιστορικό τους: Γιάννης Dee, Kim Διαμαντόπουλος, Μέντορας, Αλκμήνη Χατζηγιάννη, Vivian, Denace & Lyrical Eye, καθώς και το νεοσύστατο σχήμα των A.M.W (Athens Most Wanted) του Ominus με τους Kay Cee, Gorilla the Boss, Υ-Νοτ ενώ την μαζική πλειοψηφία των κομματιών την έχει αναλάβει το μουσικό δίδυμο Y-Not & DjDoc το οποίο συμμετέχει και σε κομμάτια. Το αρνητικό είναι ότι αρκετά από τα 15 κομμάτια που αποτελούν το album έχουν γίνει γνωστά αρκετά πριν την κυκλοφορία του, διαγράφοντας ωστόσο την δική τους πορεία στα ραδιοκύμματα και clubs της χώρας με αρκετή επιτυχία.

Αναλυτική Παρουσίαση των Κομματιών

01. Ποιοι ειστε όλοι εσείς, prod. by Y-Not & DjDoc – αφιερωμένο σε όλους τους κράχτες, πουθενάδες και haters της φάσης που δεν πατούν ούτε κατά διάνοια στο μέτρο.

02. Άγραφες Ρίμες, prod by Y-Not & DjDoc – Η κυκλοφορία του νέου album του Ominus σκάει σαν βόμβα! Ηχηρό μήνυμα προς mc’s-φίρμες και παράλληλα μια δυνατή υπενθύμιση προς όσους βρίσκονται έξω από το παιχνίδι.

03. Κύριε Ελέησον, feat A.M.W, prod by Y-Not & DjDoc – ένα δυνατό battle κομμάτι σε συνεργασία με τους νεοσύστατους A.M.W (Athens Most Wanted), το νέο hip hop σχήμα των Ominus, Kay Cee, Gorilla the Boss και Υ-Not. Εκτός από δυνατά μηνύματα προς τους επικριτές του Ominus, το τραγούδι οριοθετεί την φυσιογνωμία της Legacy Entertainment ως ανεξάρτητου Label στον χώρο.

04. Στο Ξεκαθάρισα, prod by Y-Not & DjDoc – battle ατάκες από αυτές που ο Ominus μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα! Ολική λυρική ανασύνταξη με τον εχθρό κολλημένο στα πληκτρολόγια να κράζει και να ζηλεύει...

05. Whoop! Whoop!, feat Y-Not & DjDoc prod Y-Not & DjDoc – πρόκειται για ένα δυνατό club banger, στο οποίο ο Ominus βγάζει τον party εαυτό του με τον οποίο ταρακουνεί την ελληνική club σκηνή χρόνια τώρα.

06. Εντάξει...Οκ!, feat Denace & Lyrical Eye, prod DjDoc & Y-Not – Αφιερωμένο σε άτομα με έλλειψη ικανότητας στην... αυτοκριτική! Ισχυρή δόση έπαρσης από τον Ominus στο μικρόφωνο.

07. Όλοι πάνω κάτω!, feat Y-Not & DjDoc, prod DjDoc & Y-Not – δεύτερο δυνατό club banger, πάλι με συμμετοχές από Y-Not & DjDoc. Κάλεσμα για ένα ξέγνοιαστο party, σε χορευτικούς ρυθμούς για νυχτερινές ιστορίες...

08. 12 Και Κάτι, prod by DjDoc & Y-Not – γνωστό πολύ πριν την κυκλοφορία του Ominus Uber Alles, το κομμάτι χάραξε την δική του πορεία ως κυρίαρχος ήχος στα clubs της χώρας.

09. Κούνα! Κούνα!, feat Vivian, prod Y-Not & DjDoc – ένα κομμάτι για το οποίο έχει κατακριθεί αρκετά ο Ominus, κατά κύριο λόγο για τον ξεκάθαρα club χαρακτήρα του.

10. Καυτό Καλοκαίρι, feat Αλκμήνη Χατζηγιάννη prod by Y-Not & DjDoc – σε συνεργασία με την Αλκμήνη Χατζηγιάννη του pop/r’n’b σχήματος των Mystique (το οποίο πλέον αποτελεί παρελθόν με τις τραγουδίστριες σε solo βήματα), σε άκρως καλοκαιρινούς ρυθμούς. Για βόλτες σε Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη (και όχι μονο...)!

11. Με έχεις τρελάνει, feat Mentoras, Y-Not & DjDoc (MentoBeatz Prod. Y-Not & DjDoc Ex-Prod.) – δυνατό club κομμάτι για γυναίκες που έχουν το «Κάτι».

12. Party Animal, feat Blasé, prod by DjDoc & Y-Not – αφιερωμένο σε party animals! Ξέφρενο ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λοιπόν...

13. 166 (Άμεση Βοήθεια), prod by DjDoc & Y-Not – Μουσική αναδρομή πίσω σε εποχές του αληθινού hip hop. Ο Ominus σε ρόλο hip hop ανταποκριτή, κόντρα σε ένα κατεστημένο που έχει λίγα να πει, με μοναδικό εφόδιο το μικρόφωνο.

14. Πόσο σε Θέλω, feat Kim prod by DjDoc & Y-Not – Ραδιοφωνικό hit αρκετά πριν την κυκλοφορία του Ominus Uber Alles, αφιερωμένο σε μια σχέση που θα έπρεπε να έχει τελειώσει μια ώρα αρχίτερα.

15. Δεν Έκανα Πίσω Ποτέ, feat Giannis Dee prod by DjDoc & Y-Not – Μια υπέροχη pop-rock μπαλάντα με την φωνή του Giannis Dee στο ρεφραιν, ικανή να συμπαρασήρει τον ακροατή στην ιστορία ενός καθημερινού ήρωα.Τελική Απόφαση:
Το νέο album θέτει το μουσικό στίγμα της Legacy Entertainment, ενώ συνοψίζει τον χαρακτήρα της solo πορείας του Ominus στην μετέπεια εξέλιξη του την μετά-Family εποχή. Απαραίτητη η ακρόαση από κάθε πιστό hip hop ακροατή ο οποίος επιθυμεί να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στον χώρο, ενώ οι πιο mainstream ακροατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία από ένα ανεξάρτητο Label, η οποία σίγουρα θα προκαλέσει και θα συζητηθεί.
realrnb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.