Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Όταν το FBI κλείνει το Megaupload και οι Anonymous απαντούν

Από το: www.blogtv.gr/otan-to-fbi-klini-to-megaupload-ke-i-anonymous-apantoun
Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες που έδινε στο κοινό τη δυνατότητα να ανεβάσουν ψηφιακά αρχεία ενώ ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Κim Dotcom ή Kim Schmitz, 37 ετών, συνελήφθη στη Νέα Ζηλανδία μαζί με άλλα τρία άτομα και κατηγορούνται για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Άλλοι τρεις διαφεύγουν της σύλληψης. Η επιχείρηση εκτός από την Νέα Ζηλανδία έγινε στη Γερμανία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, συνολικά εκτελέστηκαν 20 εντάλματα έρευνας σε εννέα χώρες και κατασχέθηκαν περίπου 38,5 εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Εάν κριθούν ένοχοι, οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Στην αγωγή, 72 σελίδων, που συνετάχθη, οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το MegaUpload παρότρυνε το μοίρασμα πειρατικού λογισμικού και ότι από την αρχή της δημιουργίας του ως σήμερα αγνοούσε τα αιτήματα των αρχών για απομάκρυνση πειρατικού υλικού από τους servers του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξαιτίας του megaupload οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων έχασαν συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι ιδιοκτήτες κέρδισαν 175 εκατομμύρια δολάρια μέσω παράνομων downloads που αφορούσαν ψηφιακά αρχεία με ταινίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο. Το Megaupload δημιουργήθηκε το 2005 και είχε ως έδρα το Χονγκ Κονγκ, το 1/4 περίπου των συνολικών χρηστών του προερχόταν από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Καθημερινά δεχόταν περίπου 50.000.000 χρήστες ενώ το 4% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων του διαδικτύου οφειλόταν στα αρχεία που φιλοξενούνταν στην υπηρεσία.

Η υπόθεση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση δυο νομοσχεδίων (SOPA και PIPA) που προβλέπουν το μπλοκάρισμα κάθε ιστοσελίδας που διαθέτη στο ευρύτερο κοινό αρχεία χωρίς να έχει τα κατάλληλα πνευματικά δικαιώματα.

Απάντηση από τους Anonymous «Ο Κυβερνοπόλεμος τώρα ξεκίνησε»
Οι Anonymous δεν άργησαν να κάνουν το χτύπημά τους και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους για το κλείσιμο του megaupload.com. Η ομάδα χτύπησε τις ιστοσελίδες του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και πολλές ιστοσελίδες της βιομηχανίας του θεάματος όπως είναι η Ένωση Κινηματογραφικών εταιριών mpaa.org, η Ένωση Δισκογραφικών εταιριών riaa.com, το Copyright.gov, η Warner Bros, η Universal Music κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.