Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Φορτίστε τα πάντα με ένα ποτήρι νερό

Από το: www.blogtv.gr/fortiste-ta-panta-me-ena-potiri-nero/

Κατά τη διάρκεια της CES (Consumer Electronics Show) παρουσιάστηκε ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον φορτιστής που ακούει στο όνομα PowerTrekk system. Ο PowerTrekk μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή με θύρα USB και λειτουργεί ακόμα και με βρώμικο ή θαλασσινό νερό.

Η κατασκευάστρια εταιρία Signa Chemistry σημειώνει ότι με το μικρό σύστημα παραγωγής ρεύματος που έχει ετοιμάσει, ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου χρειάζεται μόλις μια κουταλιά νερό για να μπορέσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να φορτίσει την συσκευή του! Η ενέργεια που παράγεται είναι ανάλογη με αυτή τεσσάρων μπαταριών τύπου ΑΑ και μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες ζωής στη μπαταρία της φορητής συσκευής.

«Ο φορτιστής PowerTrekk έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους συμβατικούς φορτιστές», δήλωσε ο κ. Björn Westerholm, εκπρόσωπος της εταιρείας myFC.

«Η παραγωγή υδρογόνου για την τροφοδοσία των κυψελών καυσίμου είναι άμεση και η φόρτιση δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια», συμπλήρωσε.

Τέλος ο φορτιστής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάιο ή τον Ιούνιο, με προτεινόμενη τιμή τα 199 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.