Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο ιδρυτής της ΡΙΡ με τα ύποπτα εμφυτεύματα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο ιδρυτής της εταιρίας εμφυτευμάτων στήθους PIP Ζαν-Κλοντ Μας, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλία και κρατείται, ενώ αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

«Ο Ζαν-Κλόντ Μας συνελήφθη στην κατοικία της συντρόφου του στο Σι-Φουρ και ετέθη υπό κράτηση», διευκρίνισε η ίδια πηγή. Η σύλληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε τον Δεκέμβριο η εισαγγελία της Μασαλίας.
Η κατοικία ερευνήθηκε και ο Μας θα κρατηθεί για 48 ώρες μέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση βλαβών.
Στις 8 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί ο Κλοντ Κουτί, στέλεχος της εταιρίας.
Η εταιρία PIP, που κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο στις πωλήσεις εμφυτευμάτων, πτώχευσε το 2010. Ο Ζαν-Κλοντ Μας παραδέχτηκε ότι παρήγαγε μη ιατρική σιλικόνη, αλλά διέψευσε πως είναι επικίνδυνη.
Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στη Γαλλία χιλιάδες αγωγές εναντίον του Ζαν-Κλοντ Μας.
Το σκάνδαλο με τα μη ιατρικά εμφυτεύματα στήθους αφορά 400-500.000 γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Τα εμφυτεύματα αυτά κατασκευάζονταν στη Γαλλία και το 84% εξάγονταν κυρίως στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Βρετανία. Τα εμφυτεύματα περιέχουν μη ιατρική σιλικόνη και υπάρχει κίνδυνος να διαρραγούν.

Στη Γαλλία, 20 από τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα στήθους της Poly Implant Prothese εμφάνισαν καρκίνο, οι 16 από αυτές του στήθους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα της εταιρίας PIP να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν αισθάνονται πόνους ή αντιμετωπίζουν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.