Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Τι τύπος καπνιστή είσαι?

Ήξερες ότι ο τρόπος με τον οποίον καπνίζεις μπορεί να φανερώσει στους άλλους τι σκέφτεσαι;
Για να ξεκινήσουμε, σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν δύο τύποι καπνιστών: οι κοινωνικοί καπνιστές και οι εθισμένοι καπνιστές.Οι πρώτοι όπως άλλωστε μαρτυρά και η λέξη καπνίζουν όχι τόσο επειδή το «χρειάζονται» όσο επειδή θέλουν να δημιουργήσουν στους άλλους κάποιες εντυπώσεις. Οι κοινωνικοί καπνιστές δεν νιώθουν την ανάγκη να καπνίσουν όταν είναι μόνοι τους, αλλά ανάβουν τσιγάρο μόνο αν μαζευτεί παρέα ή αν έχουν πιει λίγο παραπάνω. Επίσης από την στιγμή που θα ανάψουν τσιγάρο μέχρι τη στιγμή που θα το σβήσουν το 20% του τσιγάρου θα καπνιστεί και το υπόλοιπο αφιερώνεται σε κινήσεις και χειρονομίες. Με λίγα λόγια το κάπνισμα για αυτόν τον τύπο καπνιστή αποτελεί περισσότερο μια κοινωνική επίδειξη παρά επιθυμία για το τσιγάρο αυτό καθαυτό.

Πάμε τώρα στον δεύτερο τύπο καπνιστή, τον εθισμένο. Οι εθισμένοι καπνιστές απολαμβάνουν το τσιγάρο που καπνίζουν και παίρνουν αργές, βαθιές ρουφηξιές σε αντίθεση με τους κοινωνικούς που παίρνουν μικρές και γρήγορες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κοφτές ρουφηξιές ενεργοποιούν τον εγκέφαλο προσφέροντας έτσι υψηλότερο επίπεδο αντίληψης, ενώ αντίθετα οι μεγάλες και βαθύτερες ρουφηξιές λειτουργούν στον οργανισμό ως ηρεμιστικό. Έτσι εξηγείται λοιπόν γιατί μερικοί καπνιστές εξαρτώνται από την νικοτίνη τόσο έντονα και όταν αγχώνονται απολαμβάνουν το τσιγάρο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Φυσικά αυτός ο τύπος καπνιστή συνηθίζει να καπνίζει μόνος του και δεν χαραμίζει το τσιγάρο του όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο κουνώντας το δεξιά και αριστερά.

Τώρα να πούμε λίγα λόγια για το τι φανερώνει ο τρόπος που κρατάει κάποιος το τσιγάρο. Οι γυναίκες συνήθως καπνίζουν με χάρη, κρατώντας το τσιγάρο ψηλά, με τον καρπό λυγισμένο προς τα πίσω και με ακάλυπτο το μπροστινό μέρος του σώματός τους. Το τελευταίο δείχνει ότι είναι «ανοιχτές σε έναν άνδρα» και η έκθεση του καρπού αποτελεί από παλιά ένα ισχυρότατο σήμα προσέλκυσης. Γι’ αυτό πολλές φορές όταν μιλά μια γυναίκα σε έναν άνδρα ανασηκώνει τις παλάμες της, δείχνοντας τους καρπούς της που τυχαία έχει ποτίσει με άρωμα. Οι άνδρες από την άλλη δεν σπάνε τον καρπό, αποφεύγοντας έτσι κάθε είδους θηλυπρέπεια και κατεβάζουν το τσιγάρο μετά τη ρουφηξιά προς το στήθος καλύπτοντας το μπροστινό μέρος του σώματός τους. Αυτό τους κάνει να φαίνονται μυστήριοι και ταυτόχρονα πιο αρρενωποί. Σε περίπτωση δε που αντί να κρατούν το τσιγάρο, το «τσιμπούν» ,τότε προσπαθούν απεγνωσμένα να φανούν μυστικοπαθείς.

Τέλος θα κλείσουμε με 2 συμβουλές σχετικά με το τι μπορεί να καταλάβετε από το φύσημα του καπνού. Όταν συζητάτε με κάποιον και αυτός συμφωνεί μαζί σας, είναι άνετος και σίγουρος τότε το πιθανότερο είναι να φυσήξει τον καπνό προς τα επάνω. (Κάτι που κάνουν συνήθως οι κακοί στις ταινίες για να το παίξουν αρχηγοί). Αν πάλι δεν συμφωνεί ή έχει αμφιβολίες τότε θα φυσήξει τον καπνό προς τα κάτω και να εύχεστε να μην τον φυσήξει από την άκρη του στόματος του και κάτω, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Το τελευταίο κολπάκι είναι το εξής: Επειδή κάθε καπνιστής καπνίζει το τσιγάρο του μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος αν τον δείτε να το σβήνει πριν της ώρας του τότε αυτό είναι σημάδι ότι θέλει να λήξει την κουβέντα, τότε κλείστε εσείς την συζήτηση σαν να ήταν δικιά σας ιδέα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.