Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ένα... κλικ πριν τη δίκη ο 18χρονος Έλληνας hacker

Την παραπομπή σε δίκη του 19χρονου χάκερ, o οποίος σύμφωνα με τις αρχές φέρεται πριν από τέσσερα χρόνια να είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, πρότεινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Έθνους, ο αρμόδιος εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο μικρός αλλά άκρως θαυματουργός Έλληνας χάκερ είχε συλληφθεί από την αστυνομία στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, μετά από στενή παρακολούθηση των ηλεκτρονικών του ιχνών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 18χρονος τότε νεαρός σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν σε θέση από τα 15 χρόνια του να "ανοίγει" δύσκολες, ασφαλείς σελίδες, σπάζοντας περίπλοκους κωδικούς, σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ στο στόχαστρό του είχαν βρεθεί FBI και Interpol.

O Αλέξανδρος, που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter, είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών υπηρεσιών για κυβερνοεπιθέσεις που ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν.

Ύστερα από ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, φέρεται να προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονταν με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του νεαρού, ο οποίος προέβη σε αυτές τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα.

Τα αδικήματα για τον νεαρό κατηγορούμενο είναι παραβίαση στοιχείων υπολογιστή, κατοχή εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχή και πλαστογραφία μέσω Διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα.

"Δεν είμαι ιδιοφυΐα"

Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα για το σπάνιο ταλέντου του 19χρονου σήμερα νεαρού, αλλά και το εύστροφο μυαλό του, εφόσον τόλμησε κάτι που στο παρελθόν δεν είχε ξαναγίνει, ο ίδιος είχε δηλώσει στην απολογία του ότι:

"Δεν είμαι ιδιοφυΐα", ενώ είχε αρνηθεί τις πρωτοφανείς κυβερνοεπιθέσεις στα διαδικτυακά "φρούρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.