Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

«Λουκέτο» στο Makedonia Palace

Ανοιχτό το παράθυρο για την συνέχιση των εργασιών του ξενοδοχείου Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη επιχειρεί να αφήσει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ΑΞΤΕ του ομίλου.

Η διαπίστωση αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι πλέον το μέλλον του ιστορικού ξενοδοχείου, σύμφωνα πάντα με τον ξενοδοχειακό όμιλο, είναι στα χέρια του ΙΚΑ (που είναι και ο εκμισθωτής του κτιρίου) καθώς είναι αυτό που κρατά τις τύχες του το ιστορικό ξενοδοχείο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας ΑΞΤΕ του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, «τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία αντί να καταγγείλει τη μίσθωση κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες συνεννόησης με τον εκμισθωτή ώστε να συμφωνηθεί εύλογη μείωση του ενοικίου. Το ΙΚΑ ουδέποτε ανταποκρίθηκε, δεν έκανε καμία μείωση ενοικίου, παρά του ότι έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα μείωσης ενοικίων ακινήτων του Δημοσίου σε ποσοστό 20%, αλλά συνέχισε την αδιάλλακτη στάση του επιβάλλοντας καταχρηστικά, παράλογα πρόστιμα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μην έχοντας άλλα περιθώρια, η εταιρεία, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το δημιούργημά της. Παράλληλα προέβη σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης στις 13 Οκτωβρίου, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει το ΙΚΑ προφορικά για την πρόθεσή της να λειτουργήσει το ξενοδοχείο χωρίς καμία αμοιβή μέχρι την εξεύρεση νέου ενοικιαστή, πρόταση που κατετέθη και εγγράφως και επισυνάπτεται στο παρόν.

Στο σημείο αυτό η εταιρεία σημειώνει ότι επειδή ακόμα και σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση από το ΙΚΑ, ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την αποχώρησή της από το ξενοδοχείο στις 27/12.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των εργαζομένων του Ξενοδοχείου η εταιρεία τονίζει ότι έχει προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους να εργασθούν σε άλλα ξενοδοχεία του Ομίλου και εύχεται στο ΙΚΑ να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση κατάλληλου μισθωτή που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που ζητά και να έχει συμπεριλάβει την τύχη των εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.