Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση Παπανδρέου, νέα κυβέρνηση

Μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά στο γραφέιο του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας οι δύο άνδρες κατέληξαν σε συμφωνία για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πέραν του ονόματος του Λουκά Παπαδήμου που παρουσιάζεται ως ο επικρατέστερος για ανάληψη της πρωθυπουργίας, Παπανδρέου και Σαμαράς κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έρχονται πλέον κοντά. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου ενημέρωσης των άλλων κομμάτων που θα μετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας -ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία- ούτως ώστε έως το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα να πορευθεί με νέο κυβερνηστικό σχήμα.

Σημειώνεται πως η νέα γραμμή του Αντώνη Σαμαρά πλέον βρίσκεται στο πλευρό των δυναμεων που επικροτούν με την εξωτερική βοήθεια και τις δόσεις προς την Ελλάδα και παύει να είναι εκ των φωνών κατά του Μνημονίου. Πάντως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι διάρκεια ζωής θα έχει η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σε ποια σημεία επιτεύχθηκε σύγκλιση αλλά και πώς θα πορευθούν πολιτικά τα κόμματα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η νύχτα της 6ης προς 7η Νοεμβρίου θα είναι μακρά με τα κόμματα της Ελλάδας, πλην των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, να κάνουν έντονες διεργασίες προς απάντηση των άνωθεν εκκρεμοτήτων. Την ίδια στιγμή έντονες ήταν οι εξωτερικές πιέσεις προς την Ελλάδα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, αφού τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος του Ecofin ενώ Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία δεν θέλουν να ανοίξουν οι διεθνείς αγορές με την Ελλάδα να κινείται επί ξύρου ακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.