Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στην ξυλόσομπα, ακόμα και μέσα στα διαμερίσματα

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να «φλερτάρει» πλέον με το ένα ευρώ, μία στις τρεις πολυκατοικίες φέτος δεν θα παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, σύμφωνα με τους προμηθευτές, η μέση παραγγελία δεν ξεπερνά τα 500 λίτρα, όταν πέρσι έφτανε ακόμα και τα 1.000.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και οι ένοικοι διαμερισμάτων αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να αναζητούν μόνιμα συμβιβαστικές λύσεις με τους προμηθευτές.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε...
εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, σόμπες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση στη χρήση ξυλόσομπας κατά 30% και στα καυσόξυλα κατά 50%.

Σύμφωνα με τους έμπορους καυσόξυλων, υπάρχει καινούργιο και μεγαλύτερο πελατολόγιο και μάλιστα πολλοί το έχουν γυρίσει και στη σόμπα. Μάλιστα σε διαμερίσματα όπου υπήρχε υποδοχή για σόμπα πετρελαίου, κάποιοι την έχουν αλλάξει και καίνε πλέον καυσόξυλα.

Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Παρά το υψηλό κόστος εγκατάστασης σε κάποιες περιπτώσεις, η εξοικονόμηση από το Φυσικό Αέριο μπορεί να φτάσει το 20%, από τη χρήση βιομάζας το 50%, ενώ με τους ηλιακούς συλλέκτες καλύπτεται το 30 με 40% της ενέργειας που απαιτείται. Για παράδειγμα μια πολυκατοικία που καταναλώνει 5 τόνους πετρέλαιο το χρόνο, με τη χρήση βιομάζας θα εξοικονομήσει περίπου 2500€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.