Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Σοκ από τις επιθέσεις εναντίον νεαρών κοριτσιών στον Εύοσμο!

Δύο περίεργα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο εικοσαήμερο στη δυτική Θεσσαλονίκη έχουν σημάνει συναγερμό στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της διεύθυνσης ασφαλείας. Πρόκειται για επιθέσεις εναντίον νεαρών κοριτσιών που κινούνταν μόνα τους στην οδό Καραολή & Δημητρίου, στην περιοχή του Ευόσμου. Τα κοινά στοιχεία που παρουσιάζουν οι δύο υποθέσεις έχουν οδηγήσει τις.. αρχές στην εκτίμηση ότι ο δράστης είναι το ίδιο άτομο. Οι περιγραφές των θυμάτων για τα χαρακτηριστικά του δράστη είναι πανομοιότυπες. Πρόκειται για άντρα 25 έως 30 ετών με ανάστημα 1,75m. Τα θύματα δέχτηκαν επίθεση με διαφορά μίας εβδομάδας, στο ίδιο σημείο και ακριβώς την ίδια ώρα: 4 τα ξημερώματα. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις ο δράστης δεν ζήτησε χρήματα ή άλλο προσωπικό αντικείμενο από τα θύματα.

Τα δύο περιστατικά του τρόμου
Πριν από είκοσι ημέρες νεαρή κοπέλα αποχώρησε από το νυχτερινό κέντρο Ενυδρείο , επί της οδού Καραολή & Δημητρίου, όπου διασκέδαζε με την παρέα της. Κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της. Μπήκε μέσα και άναψε τη μηχανή. Πριν προλάβει να ξεκινήσει ένας άγνωστος άντρας τις επιτίθεται. Ανοίγει την πόρτα και αρχίζει να την γρονθοκοπεί στο κεφάλι και στο σώμα. Εκείνη καλεί σε βοήθεια. Ο δράστης το βάζει στα πόδια. Μία εβδομάδα αργότερα συνέβη το δεύτερο περιστατικό. Μια άλλη νεαρή κοπέλα επέστρεφε από τη νυχτερινή της βόλτα. Ζήτησε από τον οδηγό ταξί να την αφήσει κοντά στην πόρτα της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει. Πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα της πολυκατοικίας της και ενώ το ταξί είχε απομακρυνθεί η κοπέλα δέχεται επίθεση. Ο δράστης κρατάει σιδερένιο αντικείμενο (πιθανότατα μικρό σφυρί) και την χτυπά με αυτό στο κεφάλι. Μετά την επίθεση απομακρύνεται. Η κοπέλα μεταφέρεται αιμόφυρτη στο νοσοκομείο.
Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της διεύθυνσης ασφαλείας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναλύσουν τη συμπεριφορά του δράστη στην κάθε περίπτωση και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το ίδιο άτομο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χαρακτηριστικά της επίθεσης δείχνουν ότι σκοπός του δράστη δεν ήταν να σκοτώσει. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα που μοιάζουν μεταξύ τους και από σύμπτωση επέλεξαν να δράσουν στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα.
Ο τρόμος μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο
Σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο κοπέλες που δέχτηκαν επίθεση μοιράστηκε την τρομακτική εμπειρία με τους φίλους της στο facebook. Μέσα σε λίγες ώρες η είδηση είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν στο facebook μηνύματα που περιγράφουν έναν μανιακό δολοφόνο ο οποίος επιτίθεται σε κοπέλες, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αναφέρεται ψευδώς ότι μέσα σε 10 ημέρες επιτέθηκε 12 φορές και ότι χρησιμοποιεί λοστό ή βαριοπούλα. Η αστυνομία από την πλευρά τονίζει ότι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι να γίνονται αφορμή για να δημιουργούνται αστικοί μύθοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.