Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΡΤ και το (π)χρεος

Από το: www.blogtv.gr/i-ert-ke-to-pchreos/
Την έντονη διαμαρτυρία της ΕΡΤ Α.Ε. έχει προκαλέσει φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ. Η ΕΡΤ Α.Ε. έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά με σχετικό δελτίο τύπου. Η επίμαχη φωτογραφία κυκλοφόρησε έντομα σε συγκεκριμένο page του facebook που ζητούσε φυσικά από τους χρήστες πρώτα να κάνουν like στην συγκεκριμένη σελίδα και μετά θα τους αποκαλυπτόταν την εικόνα εάν πατούσαν like σε σελίδα στο internet. Φυσικά δεν αναγραφόταν πουθενά ότι πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ με αποτέλεσμα οι χρήστες να νομίζουν ότι είναι πραγματική.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο τύπου της ΕΡΤ:
Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο – μέσω φωτομοντάζ – τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00.
Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας.
Η ΕΡΤ Α.Ε. θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Εξάλλου, για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr.
Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και τέλος η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Έλλη Στάη (Ελισάβετ Τσαρλαμπά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.