Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ζει δίχως χρήματα

"Μία άλλη κοινωνία είναι δυνατή" είναι η φιλοσοφία του. Ο Μark Boyle έχει αποφασίσει, αν και οικονομολόγος, να μην ασχοληθεί με τα χρήματα, αφού όπως λέει, δεν τα χρειάζεται.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε αναλαμβάνει να μεταδώσει στον κόσμο πως τα χρήματα δεν είναι απαραίτητα για να ζήσουμε. "Aν καλλιεργούσαμε μόνοι μας την τροφή μας δεν θα πετούσαμε στα σκουπίδια το ένα τρίτο, όπως κάνουμε σήμερα. Αν κατασκευάζαμε τα έπιπλά μας μόνοι μας δεν θα τα πετούσαμε μόλις αλλάζαμε τη διακόσμηση. Και αν έπρεπε να καθαρίσουμε μόνοι μας το νερό που πίνουμε δεν θα το ξοδεύαμε αλόγιστα", έχει πει σε συνέντευξή του.

Ένας γνωστός του του χάρισε ένα τροχόσπιτο για να ζει, ο Mark έστησε μια οργανική φάρμα, έχει και τα λαχανικά του, και έτσι τρέφεται. Έπειτα στράφηκε στη φύση για συλλογή άγριων καρπών, λαχανικών και φρούτων που φυτρώνουν στη βρετανική επαρχία!

Το μότο του... «Όχι στα χρήματα, όχι στην άμεση ανταλλαγή προϊόντων, ναι στην ελεύθερη προσφορά».

Πολλές φορές ο Mark μαζεύει και ό,τι ...πετιέται...και μάλιστα πριν ένα χρόνο διοργάνωσε ένα μεγάλο δείπνο όπου μαγείρεψε για 1.000 άτομα αποκλειστικά με τροφές που συνέλεξε ή καλλιέργησε μόνος του, ή μάζεψε από τα σκουπίδια, στο οποίο παρευρέθησαν εκτός από φίλους του, συγγενείς αλλά και άστεγοι ή στελέχη πολυεθνικών.

Πλένεται στο ποτάμι, του χαρίζουν χειροποίητα σαπούνια, έχει φτιάξει αυτοσχέδια κουζίνα, και χρησιμοποιεί ηλιακό τηλέφωνο και laptop! Φυσικά έχει παραιτηθεί από τα έσοδα του βιβλίου, τα οποία θα δοθούν σε φιλανθρωπίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.