Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Google: Με νέα τεχνολογία face recognition

Από το: www.blogtv.gr/google-me-nea-technologia-face-recognition/
Το Google εξαγόρασε πρόσφατα μια ειδική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που ονομάζεται Pitt Patt. Σκοπός της φυσικά είναι να φέρει σύντομα μια επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.

To Pittsburgh Pattern Recognition ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα επιστημόνων από το Carnegie Mellon University. Αυτό που προσφέρει ουσιαστικά είναι ο εντοπισμός χρηστών από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και εν συνεχεία η παρακολούθησή των κινήσεων τους μπροστά από webcam.

Η εταιρία φαίνεται ότι θέλει να φωνάξει την εξαγορά της, αφού στο site της εταιρίας διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η Pittsburgh Pattern Recognition εξαγοράστηκε από τη Google!».

Ενώ στην κεντρική σελίδα του pitt-patt αναφέρει:
«Η συμμετοχή με την Google είναι το επόμενο βήμα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που άρχισε με την έρευνα στην Ρομποτική του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon Institute στη δεκαετία του 1990 και συνεχίστηκε με την έναρξη της Αναγνώρισης Προτύπων Πίτσμπουργκ (PittPatt) το 2004…»

«Στην Google, η τεχνολογία computer vision βρίσκεται ήδη στον πυρήνα αρκετών από τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους (όπως τα Image Search, YouTube, Picasa, και Goggles), οπότε είναι λογικό να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας με τη Google και να φέρουμε το αποτέλεσμα της έρευνας και της τεχνολογίας σε ένα ευρύτερο κοινό.»

«Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε εφαρμογές που ποικίλουν, από μια απλή οργάνωση φωτογραφιών μέχρι πιο περίπλοκες video και mobile εφαρμογές.»

Ίσως η Google ενσωματώσει την νέα τεχνολογία στο νεοφερμένο «Google+» στο μέλλον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.