Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Στόχος και πάλι η Sony από Hacker

Από το: blogtv.gr
Νέα επίθεση από hacker δέχτηκε ο ιστότοπος της Sony. Αυτή την φορά όμως όχι στο δίκτυο του Playstation ούτε στην Sony Music αλλά της θυγατρικής Sony Pictures Entertainment. Όπως φαίνεται η ομάδα hacker «LulzSec» κατάφερε να υποκλέψει 1 εκατ. στοιχεία από τους πελάτες της Sony.

Τα αρχεία που κλάπηκαν περιλαμβάνουν ονόµατα, ταχυδροµικές διευθύνσεις, e-mails, ηµεροµηνίες γέννησης και κωδικοί πρόσβασης χρηστών από τις ΗΠΑ, την ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τους hackers. Η ομάδα δημοσίευσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς που αφορούν στην Sony Pictures.

Σε σχετή δημοσίευση της ομάδας αναφέρουν ότι ήταν πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί η παραβίαση αφού με απλές μεθόδους παρέκαμψαν τους μηχανισμούς προστασίας που ήταν σαν «παιδικό παιχνίδι» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν «Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; …Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα…είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο», αναφέρεται στο μήνυμα.

Τέλος η ιαπωνική εταιρεία δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.