Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Πανευρωπαϊκό ραντεβού σήμερα για τους Αγανακτισμένους

Το δεύτερο μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού των "αγανακτισμένων",το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, να είναι ανάλογο ή και μεγαλύτερο σε όγκο από αυτό της περασμένης Κυριακής.

Χθες το σκηνικό ήταν το γνώριμο στην πλατεία Συντάγματος.

Επί της Αμαλίας, Έλληνες πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.

Επί της πλατείας Συντάγματος, ομάδες αυτοοργάνωσης, επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες. Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου", όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Ιδιαίτερο τόνο στην πλατεία, έδωσε το "Athens Pride", με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, στην καθιερωμένη παρέλαση, να κρατούν πολύχρωμα μπαλόνια και σημαίες και να δηλώνουν και αυτοί "αγανακτισμένοι", για το γεγονός ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμα πλήρη δικαιώματα για τους ίδιους στην Ελλάδα, διεκδικώντας σύμφωνο συμβίωσης και δυνατότητα πολιτικού γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.