Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

«ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» Επιεική θεωρεί τη στάση του το ΕΣΡ

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, θέλοντας να δώσει εξηγήσεις για το θέμα του προστίμου στο «Ράδιο Αρβύλα», είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η αντιμετώπιση του συμβουλίου έναντι της εκπομπής είναι χαριστική και λίαν επιεικής.
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, λοιπόν, για το πρόστιμο των 50.000 ευρώ, το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη και της παρέας του εναντίον του ΕΣΡ, αλλά και τη δήλωση του βουλευτή Κωνσταντίνου Τζαβάρα μέσα στο Κοινοβούλιο, πως ουδέποτε έκανε καταγγελία εναντίον της εκπομπής, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής πέρασε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού η συζήτηση περί ΕΣΡ και νομιμότητας των αποφάσεών του άνοιξε για τα καλά. Είπε, λοιπόν, ο κ. Λασκαρίδης στους δημοσιογράφους πως καμία προκατάληψη δεν έχουν εναντίον τού συγκεκριμένου καναλιού και, για να το αποδείξει, παρουσίασε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα οποία ζητά εξηγήσεις για σειρά υποθέσεων του σταθμού που μπήκαν στο αρχείο έπειτα από καταγγελίες. «Ασκούμε το καθήκον ανεπηρέαστοι, όπως ορίζει ο νόμος, χωρίς καμία προκατάληψη εναντίον ουδενός. Αυτά είναι αστεία πράγματα», τόνισε ο κ. Λασκαρίδης, προσθέτοντας πως πάνω από πενήντα καταγγελίες εναντίον της θεσσαλονικιώτικης εκπομπής έχουν μπει στο αρχείο. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ουσιαστικά πως το πρόστιμο ήταν πολύ μικρό, επειδή το ΕΣΡ σέβεται την κατάσταση των καναλιών λόγω κρίσης, και υπενθύμισε πως σε άλλο σταθμό που «είχε προσβάλλει τον θεσμό της δημοκρατίας» προ ΔΝΤ η… καμπάνα ήταν 150.000 ευρώ. Όσο για τον βουλευτή της ΝΔ που αναμείχθηκε στη διαμάχη, ο πρόεδρος του ΕΣΡ απέδωσε σε παρεξήγηση την εμπλοκή του ονόματός του. Όμως ο κ. Τζαβάρας χθες με δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό ενημέρωσε πως ξεκινά αγώνα εναντίον του ΕΣΡ και ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του.

«Νόμιμο το ΕΣΡ»
Οι κατηγορίες, όμως, για φίμωση των σατιρικών εκπομπών δεν ήταν οι μοναδικές που κλήθηκε χθες να αντικρούσει το συμβούλιο, καθώς υπήρχε και το θέμα της αμφισβήτησης της νομιμότητας των αποφάσεών του από την Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Ο κ. Λασκαρίδης χαρακτήρισε αβάσιμη την κατηγορία περί μη νόμιμης συγκρότησης και δήλωσε ότι "η παρούσα σύνθεση του Συμβουλίου είναι νόμιμη», διευκρινίζοντας παράλληλα τα εξής: «Από τα έξι μέλη του Συμβουλίου τα τέσσερα είναι τα παλιά και τα δύο νέα, η αντιπρόεδρος κ. Λίνα Αλεξίου και ο κ. Στεφανάκης. Για τη νομιμότητα αυτών των προσώπων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει με τη θητεία του μέλους κ. Τσουράκη, κατά το άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 3051/2002, η θητεία των μελών ανεξαρτήτων αρχών παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι τον διορισμό των νέων».
Τέλος, το ΕΣΡ παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση τις όποιες αποφάσεις θα λάβει για την έτερη σατιρική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Αλ τσαντίρι νιουζ», μετά την καταγγελία του ΛΑΟΣ πως ο Λάκης Λαζόπουλος παραποίησε δηλώσεις του. Ο Alpha υποστηρίζει πως τα επίμαχα πλάνα ήταν από το κανάλι Τηλεάστυ και ότι δεν μονταρίστηκαν από την ίδια την εκπομπή, όμως το Συμβούλιο θα αποφανθεί για την τύχη της δημοφιλούς εκπομπής αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.