Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Πιάνουν δουλειά οι...ράμπο του ΟΑΣΑ

Εντατικούς ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αρχίζουν από σήμερα οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, που σε συνδυασμό με το "κίνημα δεν πληρώνω" μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα των εσόδων του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η "τρύπα" αυτή ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Έτσι περίπου 150 ελεγκτές ξεκινούν από σήμερα εντατικούς ελέγχους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τον εντοπισμό των λαθρεπιβατών που ξεπερνούν το 15% των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Πρόκειται για ένστολους εργαζόμενους, που θα αποτελούν το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου, στο οποίο μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού του.

Η λαθρεπιβίβαση σε αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραµ επισύρει πρόστιµο ύψους 72 ευρώ, ενώ στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο το ύψος του προστίµου ανεβαίνει στα 84 ευρώ. Όσοι αρνηθούν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών εξαγοράσιμη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, κάθε χρόνο μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς περίπου 850 εκατ. επιβάτες ενώ την ίδια στιγμή περίπου 120 εκατ. είναι λαθρεπιβάτες ή επιβιβάζονται με πλαστά εισιτήρια, ποσοστό που φτάνει το 14%.

Οι περισσότεροι "λαθραίοι" εντοπίζονται στην ΕΘΕΛ με το ποσοστό να αγγίζει και το 40%, ενώ ακολουθούν τα άλλα μέσα με το μικρότερο ποσοστό να κυμαίνεται στο 7% και να ανήκει στο μετρό.
spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.