Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Κοντά στον αποστολέα των e-mail περί χρεοκοπίας

Έναν 45χρονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. ως υπεύθυνο των φημών περί χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας

Στα ίχνη ενός 45χρονου ο οποίος διέσπειρε ηλεκτρονικά τις φήμες για χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη ενός 45χρονου ελεύθερου επαγγελματία ο οποίος υπέγραφε με τα αρχικά Γ.Β. και διέσπειρε ηλεκτρονικά τις φήμες για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, ενώ έρευνα έγινε και σε πόλη της επαρχίας όπου φαίνεται να διαμένει ο ύποπτος ανά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο 45χρονος που παρουσιαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος έκανε το πρωί της 9ης Μαρτίου 2011 τρεις αναρτήσεις του ίδιου ηλεκτρονικού κειμένου σε ισάριθμα blogs. Στο κείμενο αυτό υπήρχε προαναγγελία κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας κι επιστροφή στην δραχμή, την 25η Μαρτίου 2011. Αρχικά είχε δοθεί στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η εικόνα ότι η διασπορά των ψευδών ειδήσεων είχε γίνει μέσω της αποστολής δεκάδων e - mail.

Όμως όπως φέρεται να διαπιστώθηκε αργότερα αυτή η διανομή των e - mail έγινε από πελάτη Ίντερνετ καφέ στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος δεν είναι ο αρχικός συντάκτης του κειμένου αλλά απλώς μετέφερε και "μοίραζε" ηλεκτρονικά μία από τις τρεις αναρτήσεις στα blogs. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ύποπτος διασποράς των φημών είχε αναρτήσει παλαιότερα, με τα ίδια αρχικά, κι άλλα "άρθρα" και σχόλια για οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Κι αυτές οι παλαιότερες ηλεκτρονικές καταχωρήσεις φέρεται ότι βοήθησαν τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να φτάσουν στον εντοπισμό του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ "ο συντάκτης αυτού του κειμένου ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα υπήρχε τέτοια εκτεταμένη αστυνομική και δικαστική έρευνα για να βρεθεί η ταυτότητα του. Για αυτό κι έκανε σημαντικά λάθη που βοήθησαν την έρευνα μας προκειμένου βρεθεί η ηλεκτρονική "άκρη του νήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.