Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

«Tα του καίσαρος τω καίσαρι», απαντά η κυβέρνηση στην Εκκλησία«Tα του καίσαρος τω καίσαρι», απαντά η κυβέρνηση στην Εκκλησία

Ενοχλημένη είναι η κυβέρνηση από το «αντιμνημονιακό» κήρυγμα της Ιεράς Συνόδου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και υπενθύμισε στους ιεράρχες την αρχή «τα του καίσαρος τω καίσαρι».

"Αυτό το 'δύναμη κατοχής' δυστυχώς το χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σοβαρότητα της κυβερνητικής προσπάθειας και τη μεγάλη σοβαρότητα της προσπάθειας του ελληνικού λαού", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

Καταλόγισε ακραίο συντηρητισμό σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε το κείμενο που διανεμήθηκε στις εκκλησίες ως προϊόν εισήγησης ορισμένων μόνον ιεραρχών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν το ενστερνίζεται το σύνολο της ιεραρχίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει διακριτούς ρόλους για κράτος και Εκκλησία " Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν αρμοδιότητες και ρόλοι σε όλους τους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας. Η εκκλησία είναι ένας σεβαστός θεσμός. Εμείς κάνουμε αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για την έξοδο από την κρίση", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.