Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Το Παρίσι «πλησιάζει» το Λονδίνο στην παρακολούθηση με κάμερες ασφαλείας

Το Λονδίνο θεωρείτο επί μακρόν η πόλη που έχει τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στον κόσμο, ωστόσο γαλλικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι το Παρίσι πλησιάζει ταχύτατα την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη.Πάνω από 13.000 κάμερες πρόκειται να δικτυωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στη Γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας Le Figaro. Θα καταγράφουν υλικό το οποίο θα μπορεί να διατηρείται για έως κι ένα μήνα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Μέχρι τώρα τα σχέδια προέβλεπαν την εγκατάσταση ενός δικτύου 400-1.000 καμερών στο Παρίσι. Αλλο ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι ότι το σύστημα παρακολούθησης θα έχει πρόσβαση στις κάμερες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο αλλά και σε ιδιωτικές κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας.

«Οι βιντεοκάμερες δε θα αντικαταστήσουν την αστυνομία αλλά θα φέρουν μια επανάσταση στον τρόπο που εργάζεται», υποστήριξε ο Μισέλ Γκοντέν, νομάρχης του Παρισιού, μιλώντας στη Φιγκαρό.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος έως τα τέλη του 2011. Πρόσβαση στη ροή του υλικού θα έχει επίσης το υπουργείο Εσωτερικών και το προεδρικό μέγαρο εάν απαιτείται. Μια εταιρία προγραμματισμού εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη αξιολόγηση του υλικού.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί έχει υποστηρίξει ότι το αυξημένο επίπεδο παρακολούθησης με τεχνολογικά μέσα θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας στην μητροπολιτική περιοχή των Παρισίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.