Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου μιλά για την ομοφυλοφιλία

O Δημήτρης Παπαϊωάννου, άνθρωπος των τεχνών ανοίγει την καρδιά του στο περιοδικό People, και μιλάει για όλα.

«Ευτυχώς έχω αγαπηθεί και έχω αγαπήσει. Έχω αγαπηθεί από ανθρώπους που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος», λέει ο γνωστός σκηνοθέτης ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και έχει δηλώσει την ομοφυλοφιλία του. «Εγώ το έσκασα από το σπίτι μου στα 18, για να μη χρειαστεί ποτέ να κρυφτώ. Αυτό που είναι δύσκολο, δηλαδή δεν μου αρέσει –το ήξερα ότι μπορεί να γίνει- είναι να χαρακτηριστώ ως gay καλλιτέχνης. Ξέρω ότι για πολλούς το γεγονός ότι είμαι ανοιχτός με την ομοφυλοφιλία μου, τους ωθεί να κατηγοριοποιούν τη δουλειά μου με αυτό τον τρόπο. Δεν το ήθελα αυτό αλλά δεν ήθελα να παίζω κρυφτούλι», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Ξεκαθαρίζει όμως ότι «το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο. Είναι η ερωτική σου επιλογή. Δε σημαίνει κάτι αξιόλογο για τον άνθρωπο».

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αποκαλύπτει ότι «ο Καβάφης ήταν ένας ποιητής-καταφύγιο στην ομοφυλοφιλία μου, στην εφηβεία μου, δηλαδή ήταν ανακούφιση να ξέρω ότι διδάσκομαι στο σχολείο, όπως τον διδάσκομαι, έναν ποιητή που ήξερα ότι ήταν ομοφυλόφιλος».

Ο ίδιος δεν πιστεύει στο γάμο , αλλά όπως λέει στο δικαίωμα του γάμου για όποιους θέλουν να το έχουν.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.