Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Τον κάλεσαν στην Εφορία να ρυθμίσει χρέος 0,09 ευρώ

Σε σαφάρι για είσπραξη εσόδων έχουν επιδοθεί οι Εφορίες σε όλη τη χώρα κατόπιν των εντολών του Γ. Παπακωνσταντίνου για ανάγκη αύξησης των εσόδων, ωστόσο μερικές φορές ο υπερβάλλοντας ζήλος οδηγεί σε... απίστευτες, τρελές και άκρως ελληνικές καταστάσεις.

Έτσι, μέχρι και επιστολές για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών λιγότερων από δέκα λεπτών του ευρώ έφτασαν σε γνωστούς γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες.

Ληξιπρόθεσμη οφειλή 0,09 ευρώ έφτασε με αλληλογραφία και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και γνωστό γιατρό της Κομοτηνής Τηλέμαχο Χαμζαδάκη, όπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος». Πως το αντιμετώπισε; Σπεύδοντας να καταβάλλει ένα ολόκληρο ευρώ στην εκεί ΔΟΥ, αφού το σύστημα δεν λειτουργούσε με τα δεκαδικά.

Άλλος επαγγελματίας ηλεκτρονικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (γιατί «με την εφορία κανείς όταν τα βάζει δεν ξέρεις τι γίνεται», όπως σχολίασε) έλαβε ειδοποίηση χρέους 0,05 ευρώ, δηλαδή μόλις... πέντε λεπτών. «Θέλουμε ρύθμιση δόσεων», είπε με χιούμορ και σχολίασε: «Ο φάκελος που μου το έστειλαν και το ίδιο το μηχανογραφημένο χαρτί κόστισαν πολύ περισσότερο».

Με χαμόγελο αντιμετώπισε το θέμα και η αρμόδια υπάλληλος της ΔΟΥ Κομοτηνής, στην οποία έσπευδαν οι ειδοποιημένοι για να ρυθμίσουν τα... «υπέρογκα» χρέη τους. Όπως αποκαλύπτεται, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις με ανθρώπους που βρέθηκαν με τέτοια γελοία ποσά χρέους κάτω από το μισό ευρώ προς το Δημόσιο, που μαζεύει φασούλι το φασούλι τις οφειλές μπας και γεμίσουν τα άδεια ταμεία, έστω και αν με αυτήν την γραφειοκρατία σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον το αδειάζει περισσότερο.

Η υπάλληλος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απλά γελούσε και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την κατάσταση, κάνοντας την σχετική συναλλαγή ώστε οι άνθρωποι να πάρουν φορολογική ενημερότητα, αφού το σύστημα εμφάνιζε χρέος που έπρεπε να καλυφθεί άμεσα. Βλέπετε, ακόμα και για πέντε λεπτά του ευρώ δεν μπορούσαν να βγάλουν ενημερότητα οι άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.