Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Παραβιάσεις και επιθετικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Έντονη τουρκική αεροπορική δραστηριότητα είχαμε σήμερα στο Αιγαίο, μια δραστηριότητα η οποία συνεχίζεται από εχθές όταν σημειώθηκαν τρεις διαδοχικές υπερπτήσεις σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι από σχηματισμό F-16 και RF-4E.
Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά από τον τραγικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που σημειώθηκε παρουσία μικτού σχηματισμού με την παρουσία RF-4E. Σήμερα και με τουρκική άσκηση να βρίσκεται σε εξέλιξη τρία μεμονωμένα αεροσκάφη -1 CN-235 και 2 ελικόπτερα- και 7 μαχητικά εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η περιοχή που εκδηλώθηκε η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα ήταν το Νότιο Αιγαίο.
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που η τουρκική Αεροπορία προχώρησε σε παραβιάσεις Σάββατο ή Κυριακή. Αλλά είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε παραβιάσεις παραμονή εκλογών. Η όλη συμπεριφορά των Τούρκων χθες και σήμερα επιχειρείται να αποκωδικοποιηθεί από τα Επιτελεία τα οποία παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις στις κύριες αεροπορικές βάσεις και τους ναυστάθμους της γείτονος
KRANOSGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.