Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Αυλαία για το troktiko...

Το τελευταιο post του troktiko εκανε upload σημερα στις 12.48, μεσανυχτα του Σαββάτου 24 Ιουλίου. Η εξέλιξη είναι τραγικη για την μπλογκοσφαιρα, ασχετα αν καποιος συμφωνει ή όχι με το στυλ που bloggarαν οι τρωκτικοι.
Οι συντελεστες του troktiko καταλαβαν μόλις 5 μερες μετα από τη δολοφονία του Σωκρατη Γκόλια, και από... συγκεκριμενα γεγονοτα, ότι δεν θα μπορουσαν να αντισταθουν σε εξωτερικες πιεσεις και ετσι θα ευτελιζαν αυτό που είχε χτίσει ο Σωκρατης. Επίσης εκτιμησαν ότι το θεμα της δολοφονιας του Σωκρατη παραγκωνίστηκε από όλα τα ΜΜΕ, αλλά και μεγαλου μερους του internet, όποτε θεωρησαν ότι το κλεισιμο θα ήταν ο πιό αποτελεσματικός τρόπος διαμαρτυρίας, ώστε όλοι να αντιληφθούμε τι ακριβως αλλαγες συνετελεσθησαν με την δολοφονια του στύλου του τροκτικου.

1 σχόλιο:

 1. Η Κατάρ(α) του Αστακού

  Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
  Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
  Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
  Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

  http://www.enet.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.