Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Τραγωδία με 19 νεκρούς στο Love Parade στη Γερμανία

Τραγωδία με 19 νεκρούς στο Love Parade στη Γερμανία

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade.

Συνολικά 19 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 340 τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά, στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Το δυστύχημα συνέβη όταν επικράτησε πανικός στη σήραγγα εισόδου για το χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι προκλήθηκε πανικός και τα θύματα ποδοπατήθηκαν αφότου οι Αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν χιλιάδες ανθρώπους να φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής του Love Parade, καθώς επικρατούσε ήδη μεγάλος συνωστισμός.

Η αστυνομία -η οποία διέθετε δύναμη 1.200 ανδρών- απέκλεισε το χώρο και καλούσε με μεγάφωνα να επιστρέψουν όσοι επιχειρούσαν να εισέλθουν. Όμως ξέσπασε πανικός και εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους.

Οι διασώστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην δώσουν εντολή μαζικής εκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δεκάδες άνθρωποι ήταν σωριασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί λιποθύμησαν. «Δεν υπήρχε διαφυγή. Οι άνθρωποι ήταν πιεσμένοι πάνω στον τοίχο. Φοβόμουν ότι θα πεθάνω» δήλωσε ένας από συμμετέχοντες που παγιδεύτηκε στο τούνελ.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο WDR μετέδωσε ότι 1,4 εκατομμύρια άτομα παρακολουθούσαν το μουσικό γεγονός στο Ντούισμπουργκ, ενώ τη στιγμή του επεισοδίου, πολλοί από τους παρεβρισκομένους δεν είχαν καταλάβει καν τι συνέβαινε στη σήραγγα...

Οι οργανωτές του φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γερμανία και διαρκεί όλη την ημέρα ανέμεναν προσέλευση άνω του ενός εκατομμυρίου.

Το φεστιβάλ Love Parade προσελκύει λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν άρματα από πολλές χώρες, ανάμεσά τους Ρωσία, Βραζιλία, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστραλία, τα οποία επρόκειτο να παρελάσουν στην πόλη για δέκα ώρες.

Το φεστιβάλ «γεννήθηκε» στο Βερολίνο το 1989 ως εκδήλωση ειρήνης και εξελίχθηκε σε μεγάλο, ανοιχτό φεστιβάλ μουσικής. Αποτελούσε θεσμό για τη γερμανική πρωτεύουσα μέχρι πριν από λίγα χρόνια όταν εξαιτίας οικονομικών κυρίως λόγω άρχισε να διεξάγεται σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Ντίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.