Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Ένα Trojan κρυμμένο σε δημοφιλές παιχνίδι για τα Windows Mobile, πραγματοποιεί κλήσεις εν αγνοία των χρηστών, χρεώνοντάς τους με υπέρογκα ποσά

"Σπασμένες" εκδόσεις του δημοφιλούς video game, 3D Anti-terrorist Action για το λειτουργικό Windows Mobile, έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο Internet, έχοντας καλά κρυμμένο το επικίνδυνο Trojan.WinCE.Terdial.a.

Το Trojan εγκαθίσταται στη συσκευή και κάνει απόπειρες προκειμένου να πραγματοποιήσει ακριβές κλήσεις στο εξωτερικό, χωρίς φυσικά ο χρήστης να το αντιλαμβάνεται.

Σύμφωνα με τη Φιλανδική εταιρεία ασφαλείας, F-Secure, ο κακόβουλος κώδικας πραγματοποιεί ποικίλες τηλεφωνικές κλήσεις σε διεθνείς 090 αριθμούς. Όπως υποψιάζεται η εταιρεία, οι hackers λαμβάνουν ποσοστό από τα έσοδα.

Για το λόγο αυτό, οι εταιρείες ασφαλείας συμβουλεύουν τους χρήστες να κατεβάζουνπαιχνίδια και εφαρμογές μόνο από έμπιστα Web sites, ενώ στην προκειμένη περίπτωση προτείνουν την εγκατάσταση ενός ισχυρού anti-virus προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Trojan και τους τρόπους να το αντιμετωπίσετε, διαβάστε τη σχετική συζήτηση στο XDA-Developers forum

Φανή Καμπάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.