Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Steve Jobs: "Έρχεται το τέλος των PC"

Τις περισσότερες φορές, οι δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του Steve Jobs βγάζουν αρκετές ειδήσεις, ακόμα κι όταν δεν ανακοινώνει κάποιο καινούργιο προϊόν. Ο ισχυρός άνδρας της Apple εμφανίστηκε στη σύνοδο D8 και μίλησε για διάφορα θέματα, όπως το iPad, τη διαμάχη με την Adobe και το θρίλερ με το χαμένο iPhone 4G. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν οι προβλέψεις του για το μέλλον των υπολογιστών.

Ο Jobs ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια μάλλον απροσδόκητη αναφορά. "Όταν ήμασταν αγροτική κοινωνία, όλα τα αυτοκίνητα ήταν φορτηγάκια, γιατί οι άνθρωποι έπρεπε να μεταφέρουν πράγματα. Τα επιβατηγά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν όταν αναπτύχθηκαν οι πόλεις. Τα PCs θα γίνουν σαν τα φορτηγάκια. Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, αλλά θα τα χρειάζονται πολύ λίγοι".

Το βασικό επιχείρημα του Jobs είναι ότι η εξέλιξη στο software και το hardware των tablets θα επιτρέψει στο iPad και τα άλλα προϊόντα να κανουν πράγματα που σήμερα γίνονται μόνο σε έναν υπολογιστή, όπως π.χ. το video editing.

"Η μετάβαση θα κακοφανεί σε πολλούς, με δεδομένο ότι τα PCs κυριαρχούν πολλά χρόνια. Μας αρέσει να μιλάμε για τη μετά-PC εποχή, αλλά όταν αρχίσει πράγματι να συμβαίνει, πολλοί θα ενοχληθούν", είπε ο Jobs.

Παράλληλα, ο Jobs αποκάλυψε ότι το iPad επρόκειτο να βγει πολύ νωρίτερα στην αγορά, αλλά το project πήρε αναβολή όταν η Apple είδε ότι είχε την ευκαιρία να διεισδύσει με αξιώσεις στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.
Πηγή: CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.