Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Playlists με... διάθεση!Βαρεθήκατε τις λίστες αναπαραγωγής (playlists) που κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το είδος μουσικής; Μια παρέα Ιταλών σκέφτηκε και δημιούργησε μια ιστοσελίδα που κατηγοριοποιεί τα τραγούδια ανάλογα με τη διάθεση!


Όσοι, λοιπόν, επισκέπτονται την ιστοσελίδα Stereomood επιλέγουν τη διάθεση που έχουν και εμφανίζεται μια playlist με τραγούδια που αναλογούν στα... κέφια του χρήστη! Αρχικά, υπάρχουν οι κλασσικές επιλογές όπως χαρά, λύπη, χαλάρωση στη συνέχεια πιο... εκκεντρικές όπως νοσταλγία, hangover αλλά και για ιδιαίτερες καταστάσεις όπως για τη στιγμή που κάνει κάποιος έρωτα!

Οι ιδρυτές του site είναι από την Ιταλία με την Eleonora Viviani να είναι μια εκ των διαχειριστών που γνώρισε τους άλλους τρεις όταν εργαζόταν στο ιταλικό MTV. Οι τέσσερις φίλοι οδηγήθηκαν σε αυτή την ιδέα όταν παρατήρησαν πως δεν υπήρχε ένα site στο οποίο ο χρήστης θα επιλέγει μουσική ανάλογα με τη διάθεσή του. Ωστόσο δεν κρύβουν πως επηρεάστηκαν από ιστοσελίδες όπως The Hype Machine και Last.fm.

“Είναι προφανές πως τα συναισθήματα είναι υποκειμενικά”, είπε στην εφημερίδα Telegraph η Eleonora Viviani που προσέθεσε πως το τελευταίο εξάμηνο το site έχει συνεχή ανοδική πορεία.

Παράλληλα, εξήγησε πως μερικές κατηγορίες είναι λογικό να συμπίπτουν μεταξύ τους.

“Μερικές κατηγορίες έχουν πολλά κοινά όπως η happy με την party. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό επειδή είναι διάσημες. Αν αρκετοί χρήστες επιλέγουν ένα τραγούδι για μια συγκεκριμένη κατηγορία τότε αυτό παραμένει εκεί. Μολαταύτα, το ιδανικό είναι κάποιος να παρακολουθεί συνεχώς τη σύνδεση διάθεσης και μουσικής όμως μέχρι στιγμής θεωρείται απίθανο”.

Και οι τέσσερις διαχειριστές του Stereomood έχουν πρωινές δουλειές ενώ μελλοντικά ελπίζουν το site να αποτελέσει την πλήρη τους εργασία με την προώθηση νέων συγκροτημάτων ή με τη συνεργασία με μεγάλες εταιρίες.


(by cosmo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.