Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Official PlayStation Magazine - Τεύχος Ιουνίου Αναταράξεις στην αγορά υψηλής τεχνολογίας λόγω... Ελλάδας

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας δε λείπουν και οι υπερβολές. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, επικαλούμενοι στοιχεία και αριθμούς από την τρέχουσα κατάσταση στις αγορές αξιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ευθύνεται για την πτώση των μετοχών της Intel, της AMD και της Nvidia!

Τον τελευταίο μήνα, ο δείκτης Nasdaq στο αμερικάνικο χρηματιστήριο είχε αρκετές απώλειες. Από τον κατήφορο δε γλίτωσαν ούτε οι μεγάλοι κατασκευαστές hardware, με τη μετοχή της Intel να σημειώνει απώλειες 15%, της AMD 20% και της Nvidia 29%. Κάποιοι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία επιφέρει μείωση της κατανάλωσης και όλα αυτά αποδίδονται στην αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος με αφορμή τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Βέβαια, είναι αφελές να υποστηρίζει κανείς ότι η Ελλάδα έχει τη δύναμη να αναστατώνει τις αγορές, αυτό όμως δε φαίνεται να το λαμβάνουν υπ' όψιν όσοι αποδίδουν σχεδόν μεταφυσικές ιδιότητες στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: fudzilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.