Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

iPhone στα 150 ευρώ: γνήσιο ή μαϊμού;

Το σενάριο είναι το εξής: κάποιος ταλαίπωρος μεσήλικας, ατημέλητος και αξύριστος, ή και κάποιος μελαψός νεαρός * σας σταματά στο δρόμο για να σας "πλασάρει" ένα iPhone. Σας κάνει ένα demo του κινητού της Apple στο δρόμο, σας το ανοίγει για να σας δείξει ότι δουλεύει και τελικά χωρίς πολύ κόπο ρίχνει, αν σας δει διστακτικό, την τιμή του στα 150 ευρώ. Και εσείς σκέφτεστε τι να κάνετε. Να το "αγοράσετε" ή όχι;

Η απάντηση είναι απλή και απόλυτη: όχι! Καταρχήν ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για γνήσιο ή "μαιμού" η αγορά ενός κλεμμένου iPhone (διότι μόνο ένα κλεμμένο θα μπορούσε να "αγοράσει" κανείς σε μικρότερη τιμή από την κανονική) μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες, ειδικά να επιχειρήσετε να μπείτε στο κατάστημα της Apple με τα στοιχεία σας. Και τους ...έξυπνους που δεν τους νοιάζει να αγοράσουν ένα προϊόν που υποθέτουν ότι έχει κλαπεί θα τους απογοητεύσουμε: είναι σχεδόν βέβαια ότι το "προϊόν" που θα αγοράσουν είναι "μαϊμού" και όχι γνήσιο.

Τα μαϊμού iPhones δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είχαν σκάσει μύτη από την πρώτη γενιά του smartphone της Apple. Τότε καταλάβαινε κανείς πολύ εύκολα ότι έπαιρνε μαϊμού. Τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά, αφού πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά το κινητό για να καταλάβεις ότι πρόκειται για απομίμηση.

Μια ένδειξη, για παράδειγμα, ότι πρόκειται για μαϊμού είναι να "σπάνε" τα ελληνικά στις ονομασίες των Apps. Μια άλλη ένδειξη είναι η καθαρότητα της οθόνης.

Προσοχή δεν χρειάζεται μόνο με τους πλανόδιους "εμπόρους" του δρόμου αλλά και με τα ηλεκτρονικά καταστήματα του Internet. Εκεί έχουν καταγράφει αρκετές περιπτώσεις εξαπάτησης. Όπως το παράδειγμα ενός αγοραστή που αγόρασε ένα iPhone "μαϊμού" από το eBay. Το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει από ένα γνήσιο, όπως φαίνεται και από το βίντεο που σας επισυνάπτουμε παρακάτω.

Όπως και να' χει σε κάθε περίπτωση να είστε πολύ επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε τύπου προσφορές, στις οποίες ένα προϊόν πωλείται σε τιμή πολύ πιο κάτω από την κανονική. Γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για απάτη.


24newslines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.