Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Στόχος της τράπεζας η υλοποίηση προτάσεων που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικές εφαρμογές, περιβάλλον και τεχνολογία και εναλλακτικά κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης

Παράθυρο στις καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων ανοίγει η Εθνική Τράπεζα και σε συνεργασία με έξι πανεπιστήμια της χώρας ανακοίνωσε χθες τη διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία».


Σκοπός είναι να υλοποιηθούν προτάσεις που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε θέματα: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές. Δεν είναι μόνο το μέγεθος των προβλημάτων που υπερβαίνει όλα όσα οι νεότερες γενιές είχαν γνωρίσει. Είναι, κυρίως, ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μοιρολατρίας που ενισχύουν τις δυνάμεις της αδράνειας και απειλούν να απαξιώσουν κάθε έννοια δημιουργίας. Μέσα στην κρίση, όμως, πολλές φορές γεννιέται η ευκαιρία και δημιουργείται η βάση για καινοτόμες ενέργειες και για μια νέα προσέγγιση του μέλλοντος. Σε συνθήκες κρίσης, η αναζ

ήτηση φρέσκων, ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων ιδεών μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να διαμορφώσει νέες πραγματικότητες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

Διαχείριση κρίσεων
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι, ενώ «στον Βορρά οι πολιτικοί κρίνονται από τις επιδόσεις τους, στις χώρες του Νότου κρίνονται, εκτός από τις επιδόσεις, και από τη διαχείριση των κρίσεων».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με τη συμμετοχή 6 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με σημαντική ιστορία στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας, ήτοι: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Πειραιά, Αθηνών, Πατρών και Κρήτης.

Ο 1ος Διαγωνισμός i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη του 2010, οπότε προγραμματίζεται και μεγάλη τελετή βράβευσης. Η υποβολή των προτάσεων στην Α’ Φάση θα ξεκινήσει την 19η Ιουλίου 2010 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου.

Θα βραβευτούν οι πρώτες 4 ιδέες οι οποίες θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, ύστερα από αξιολόγηση από καθηγητές των Πανεπιστημίων και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με τα ποσά των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Χρηματικά βραβεία και φορητοί υπολογιστές θα δοθούν σε όλους όσοι προκριθούν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού. Επίσης, θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα για όλους τους συμμετέχοντες, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Εφη Καραγεώργου
efikar@pegasus.gr

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.