Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Στο τέλος του χρόνου το Google Chrome OSΕίναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το λειτουργικό σύστημα της Google με την ονομασία Chrome OS θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουμε πλέον και την επίσημη διαβεβαίωση της Google, δια στόματος του αντιπροέδρου της εταιρείας. Η δήλωση φέρεται να έγινε ενώπιον ακροατηρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Computex που διεξάγεται στην Ταϊβάν.

Ο Sundar Pichai είπε ότι το Google Chrome OS θα διατεθεί στο κοινό μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, άρα θα πρέπει να αναμένεται κάποια στιγμή από τον Οκτώβρη και μετά. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι κατασκευαστές που έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη συσκευών, οι οποίες θα βασίζονται στο νέο λειτουργικό.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πού ακριβώς θα τοποθετηθεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο Chrome OS και το Android. Μπορεί επί της αρχής να πρόκειται για δύο λειτουργικά συστήματα με διαφορετικές αφετηρίες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι κατασκευαστές δε θα μπορούν να επιλέξουν εύκολα αν η φορητή συσκευή που ετοιμάζουν θα αποδίδει καλύτερα με Chrome OS ή με Android.


Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.