Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Συνεργασία ανακοίνωσαν Facebook και Yahoo

Συνεργασία ανακοίνωσαν Facebook και Yahoo

Την έναρξη συνεργασίας μεταξύ Yahoo και Facebook ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δύο διαδικτυακών «κολοσσών».

Στο εξής, όσοι διατηρούν ταυτόχρονα λογαριασμό στις δύο ιστοσελίδες, μπορούν να αναρτούν στο Facebook τις κινήσεις τους στο Yahoo – και το αντίστροφο.

Με άλλα λόγια, εγκαινιάζεται η φόρμουλα των «συγκοινωνούντων δοχείων» για τους λογαριασμούς των δύο υπηρεσιών.

Επίσης, απλοποιούνται οι διαδικασίες ανάρτησης στο Facebook φωτογραφιών από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Flickr (ιδιοκτησίας Yahoo), οι οποίες θα μπορούν, πλέον, να διαμοιράζονται στις επαφές του χρήστη με ένα μόλις «κλικ».

Το ίδιο θα ισχύει και για τους χρήστες των υπηρεσιών Yahoo Answers, Yahoo Video και Yahoo Music. Ό,τι «ανεβάζουν» εκεί, θα αναρτάται και στο Facebook.

Παράλληλα, η Yahoo ανακοίνωσε ότι αναμορφώνει πλήρως την σελίδα του Προφίλ των χρηστών, καθιστώντας πιο πρακτική τη διαχείριση του περιεχομένου της. Το νέο της όνομα θα είναι Yahoo Pulse.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αναβαθμίζεται και η πολιτική απορρήτου των Προφίλ, καθώς οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται ανά πάσα στιγμή ποιος έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που αναρτούν στον παγκόσμιο ιστό.

Επίσης, όσοι διατηρούν προφίλ στις δύο υπηρεσίες, θα μπορούν να τα συνδέουν μεταξύ τους και να τα ανανεώνουν ταυτόχρονα.

Η συνεργασία Facebook – Yahoo ξεκίνησε το 2009 και εδράζεται στην βούληση της δεύτερης να αποκτήσουν οι υπηρεσίες της χαρακτήρα «κοινωνικής δικτύωσης».

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η συμφωνία για συνεργασία που έχει συνάψει η Yahoo με την εταιρεία Zynga (κατασκευάστρια, μεταξύ άλλων, των εφαρμογών «FarmVille» και «Mafia Wars», που κάνουν θραύση στο Διαδίκτυο), η οποία θα εγκαινιαστεί προς το τέλος του 2010.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.