Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Coco avant Chanel Coco avant Chanel

Η ταινία της Αν Φοντέν, αν και έχει θαυμάσια αναπαράσταση εποχής, είναι αρκετά πληκτική, γιατί ασχολείται με μια πλευρά της ζωής της Σανέλ, που δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα.

Coco avant Chanel

Η πολυαναμενόμενη ταινία που αφηγείται την ζωή της Γκαμπριέλ Σανέλ πριν ακόμα μεταμορφωθεί σε Κοκό και φέρει την επανάσταση στον χώρο της μόδας, έκανε πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα.

Ένα μικρό κορίτσι που μαζί με την αδερφή του το εγκαταλείπουν σε ένα ορφανοτροφείο στην καρδιά της Γαλλίας και περιμένει μάταια κάθε Κυριακή τον πατέρα της να έρθει να την δει. Μία τραγουδίστρια σε καμπαρέ, που τραγουδάει με την αδύναμη φωνή της για μεθυσμένους στρατιώτες. Μία ταπεινή ράφτρα που ράβει στριφώματα στο πίσω δωμάτιο ενός επαρχιακού ραφείου. Μία νεαρή, κοκαλιάρα κοπέλα, στην οποία ο προστάτης της, Ετιέν Μπαλσάν προσφέρει έναν ασφαλή παράδεισο, ανάμεσα στους αργόσχολους πλούσιους. Μία ερωτευμένη γυναίκα που ξέρει πως δεν θα γίνει ποτέ η γυναίκα κανενός, και αρνείται να παντρευτεί ακόμη και τον Μπόι Σαπέλ, τον άντρα που την αγάπησε όσο κι εκείνη.

Μία επαναστάτρια που ανατρέπει τις καταπιεστικές συμβάσεις της εποχής και φοράει τα ρούχα του εραστή της. Αυτή είναι η ιστορία της Γκαμπριέλ Σανέλ, που ξεκίνησε τη ζωή της σαν ένα ξεροκέφαλο ορφανό και κατόρθωσε μέσα από ένα απίστευτο ταξίδι να γίνει η θρυλική σχεδιάστρια μόδας που ενσάρκωσε την μοντέρνα γυναίκα και έκανε το όνομά της συνώνυμο της επιτυχίας, της ελευθερίας και του στιλ. Με την Οντρέ Τοτού μπροστά στον φακό- η γαλλίδα ηθοποιός, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από το μακιγιάζ, έχει τη Σανέλ στο πετσί της-, η ταινία της Ανν Φοντέν δείχνει (και είναι) ελκυστικότερη από το «Coco Chanel & Ιgor Stravinsky» με την Ανα Μουγκλαλίς.

Coco avant Chanel
Το μόνο μειονέκτημά της, το οποίο αποτυπώνεται και στον έντιμο τίτλο της ταινίας, είναι ότι αφήνει «πεινασμένο» τον θεατή που θα ενδιαφερόταν να μάθει κάποια πράγματα για τη δημιουργική περίοδο της Σανέλ. Η ταινία της Αν Φοντέν, αν και έχει θαυμάσια αναπαράσταση εποχής, είναι αρκετά πληκτική, γιατί ασχολείται με μια πλευρά της ζωής της Σανέλ, που δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα. Μόνο στο τελευταίο κομμάτι, που παρουσιάζεται ως δημιουργός, υπάρχει λάμψη και γοητεία. Εκεί είναι που δείχνει περισσότερο και η καλή Οντρέ Τοτού πόσο πιο πολύ θα μπορούσε να λάμψει σε μια πιο ενδιαφέρουσα ταινία.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.