Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

«Παράνομο» CD καίει τους Γερμανούς φοροφυγάδεςΈνα «παράνομο» CD με τα στοιχεία Γερμανών που φέρονται ότι έχουν φοροδιαφύγει μέσω κρυφών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες έφθασε στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης με το αζημίωτο.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το CD διετίθετο προς πώληση από έναν ανώνυμο πωλητή και περιείχε τα ονόματα και τα στοιχεία λογαριασμών περίπου 20.000 ανθρώπων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξωνίας δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι το υπουργείο τού πλήρωσε 185.000 ευρώ για αυτό το CD, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 500.000 ευρώ που ζητούσε ο πωλητής.

Οι Αρχές εκτιμούν τώρα ότι, χάρη στα δεδομένα του CD, μπορεί να αποκομίσουν φόρους ύψους εκατομμυρίων ευρώ από Γερμανούς που κατέθεταν χρήματα σε ελβετικές τράπεζες χωρίς να τα δηλώνουν.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται, αφότου το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ένα από τα πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας που βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία, απέρριψε τον Φεβρουάριο μία ανάλογη πρόταση, επειδή τα δεδομένα είχαν αποκτηθεί παρανόμως.

Μία παρόμοια αγορά έγινε από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας τον Φεβρουάριο, όμως τότε οι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η συναλλαγή ήταν νόμιμη.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.