Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

«Τα' πήρε» ο Ομπάμα με τη BPΤους τόνους ύψωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέναντι στην πετρελαϊκή εταιρεία BP, λέγοντας ότι ήθελε να ξέρει «τίνος τον κ... να κλωτσήσει» για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

«Δεν κάθομαι έτσι απλώς να μιλάω με ειδικούς σαν να πρόκειται για σεμινάριο κολεγίου. Μιλούμε με τους τύπους αυτούς, διότι εν δυνάμει έχουν την καταλληλότερη απάντηση και έτσι ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC «Today», αναφερόμενος στις επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές.


Ήταν η πιο οργισμένη αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα στην οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, τη χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι όσοι έχουν υποστεί ζημία θα αποζημιωθούν. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της BP μετά την καταστροφή της πλατφόρμας Deep Water Horizon που είχε πει ότι «θέλω τη ζωή μου πίσω και ο Κόλπος (του Μεξικού) είναι μια μεγάλη θάλασσα», ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: «Δεν θα δούλευε πια για μένα μετά τις δηλώσεις αυτές».


Ο Αμερικανός πρόεδρος εκμεταλλεύθηκε τη συνέντευξη, για να υπερασπισθεί τον ρόλο του στη διαχείριση της κρίσης, καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πολλοί Αμερικανοί τον κατηγορούν για μη αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.


Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μεταβεί τρεις φορές στην πληγείσα περιοχή από τα τέλη Απριλίου, για να μιλήσει με αλιείς και ειδικούς σε θέματα αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.