Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Διαψεύδεται ενδεχόμενο πτώχευσης της Ουγγαρίας

Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν«Μάλλον υπερβολικό» χαρακτήρισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν το ενδεχόμενο να υπάρξει παύση πληρωμών από την Ουγγαρία, απορρίπτοντας κάθε σύγκριση με την Ελλάδα.

«Οι πρόσφατες συγκρίσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ελλάδας είναι παραπλανητικές», δήλωσε ο κ. Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά το τέλος της συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας.


Όπως είπε, «η Ουγγαρία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών της τα τελευταία χρόνια, ενώ το έλλειμμά της έχει μειωθεί κατά 5% του ΑΕΠ μεταξύ 2006 και 2009.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την «έκπληξη» του από τις δηλώσεις σχετικά με την Ουγγαρία, αλλά αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.


Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία
24ωρα κινδυνολογικές δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, Fidesz, που σχημάτισε τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση πριν από μία εβδομάδα, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλης αναστάτωσης στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά και την πτώση του εθνικού νομίσματος της Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία, για να αποφύγει την πτώχευση του κράτους, έχει δεχτεί από το φθινόπωρο του 2008 οικονομική ενίσχυση ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) .

Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουγγαρία θα μεταβεί την Δευτέρα στη Βουδαπέστη για να συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.