Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Ο ιατροδικαστής "καίει" τον Κορκονέα

Ο ιατροδικαστής "καίει" τον Κορκονέα

Επιβαρυντική για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι η κατάθεση του ιατροδικαστή για το σοβαρό τραυματισμό του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. «Το χέρι του δράστη την ώρα που πυροβολούσε ήταν στραμμένο προς το πλήθος. Δεν ήταν ούτε πάνω ούτε κάτω. Εμείς είμαστε ιατροδικαστές, παζάρια με τις μοίρες δεν κάνουμε» κατέθεσε ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογίτης ενώ με μήνυση σε βάρος του «απάντησε» η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, κατηγορώντας τον για «πάθος» εναντίον του εντολέα του.

Τις συνθήκες του πυροβολισμού, κατά την εκδοχή του κατηγορουμένου, ζήτησε να ερμηνεύσει ιατροδικαστικά από τον μάρτυρα ο συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας.

«Εμείς δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τον δράστη, αλλά ο ψυχίατρος. Στις ειδήσεις βλέπουμε πολλές φορές χειρότερες σκηνές, αστυνομικούς να καίγονται... Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να είχαμε καθημερινά 30-40 νεκρούς. Δεν μπορώ να μπω στη λογική γιατί αυτοί δεν πυροβολούν και πυροβόλησε ο κατηγορούμενος» ανταπάντησε ο μάρτυρας στον κ. Κούγια, παρατηρώντας ότι «δεν αρέσουν οι απαντήσεις μου στον κύριο συνήγορο».

«Αμφισβητούμε την επιστημονικότητα του μάρτυρα. Ο μάρτυρας είναι επικίνδυνος» υποστήριξε Αλ. Κούγιας, ζητώντας να τηρηθεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κ. Μεσογίτη.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησαν για «ανεπίτρεπτες δικονομικές πρακτικές που δοκιμάζουν τις αντοχές του δικαστηρίου», χρεώνοντας στην υπεράσπιση «προσπάθεια επιμήκυνσης της διαδικασίας».

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.