Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Οι ατέλειες κάνουν καλό στην υγεία!Μπορεί οι σωματικές ατέλειες να μην είναι ορατά επιθυμητές από κανέναν, αλλά, σύμφωνα με Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες, κάνουν καλό στην υγεία μας.

Το λίπος, βάσει έρευνας στον τομέα Διαβητολογίας και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν κάνει κακό, εάν αποθηκεύεται στα σωστά σημεία, όπως στους μηρούς, τους γλουτούς, αλλά όχι στην κοιλιακή χώρα.

«Έχει αποδειχθεί ότι το κοιλιακό λίπος έχει αρνητική δράση στον οργανισμό, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από διαβήτη ή να υποστεί στο μέλλον έμφραγμα. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν λίπος στους γλουτούς διαθέτουν μια “ασπίδα προστασίας”, αφού ο αντίστοιχος κίνδυνος να νοσήσουν στο μέλλον μειώνεται σημαντικά», σημειώνει ο δρ ΝτέιβιντΧάσλαμ του Εθνικού Κέντρου κατά της παχυσαρκίας στη Βρετανία.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, τα “ψωμάκια” στους γλουτούς χαρίζουν περισσότερα χρόνια ζωής! «Το λίπος στους μηρούς εκκρίνει προστατευτικές ορμόνες, όπως η λεπτίνη και η αδιποκίνη, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίζει καλύτερα τους υδατάνθρακες, την κακή χοληστερόλη και τα λιπίδια» κατέληξε ο επιστήμονας.

Παράλληλα, μία μεγάλη μύτη, σύμφωνα με ευρήματα Αμερικανών γιατρών του Πανεπιστημίου της Άιοβα, προστατεύει από κρυολογήματα και λοιπές ιογενείς ασθένειες που συνδέονται με το αναπνευστικό. Οι άνθρωποι με μεγάλες μύτες, όπως αποδείχτηκε, εισπνέουν 7% λιγότερα βακτηρίδια και βλαβερές ουσίες που εισχωρούν στους πνεύμονες, απειλώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οι ελιές που ευθύνονται για κακοήθη μελανώματα, βάσει έρευνας επιστημόνων του Κing΄s College του Λονδίνου, διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα άτομα που έχουν περισσότερες ελιές στο σώμα τους διαθέτουν και μακρύτερα τελομερή, τα τμήματα δηλαδή των χρωμοσωμάτων που αποτελούν το δείκτη της βιολογικής γήρανσης κάθε κυττάρου του ανθρωπίνου σώματος. Όσοι μάλιστα έχουν περισσότερες από 100 ελιές στο δέρμα τους, έχουν πιθανότητες να ζήσουν 6-7 χρόνια περισσότερο από εκείνους που διαθέτουν λιγότερες από 25 ελιές.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί ένα πλούσιο μπούστο να προσελκύει τα ανδρικά βλέμματα, αλλά, λόγω βάρους και όγκου, ενδέχεται να προξενήσει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή ακόμα και αυχενικό σύνδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.