Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στη Θεσσαλονίκη

Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άνδρες 28 και 46 ετών για πορνογραφία ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες που αξιοποίησαν αλλά και στοχευμένες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι, με τη μορφή μηνυμάτων, έστειλαν σε χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ανηλίκου υποβαλλόμενου σε ασελγείς πράξεις και σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά από ανάλυση των ηλεκτρονικών στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν το προφίλ του αποστολέα και εντοπίσθηκε ότι ο δημιουργός ήταν ένας 28χρονος.

Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι του χθες το μεσημέρι και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα σκληρό δίσκο με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το σπίτι του ήταν ο χώρος στο οποίο είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες του ανηλίκου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ασελγείς πράξεις εις βάρος του ανηλίκου συνέβαιναν συχνά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχε σ’ αυτές και ένας φίλος του.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του 46χρονου φίλου του, όπου εντοπίστηκαν ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων με πληθώρα αρχείων εικόνων και video παιδικής πορνογραφίας.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.