Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Ξεκινούν οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω Καλλικράτη

Ξεκινούν οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω Καλλικράτη

Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις.

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως λέει στην αυτοδιοίκηση gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.

Από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και αναμένεται να είναι πολλές), θα στελεχωθούν με υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού

Οι μετατάξεις θα ξεκινήσουν από την 1η Αυγούστου και θα κορυφωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς θα πρέπει να «παγώσουν» ένα μήνα πριν τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο

Στόχος είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, που θα αναλάβουν καθήκοντα στις αρχές του 2011, να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους

Η τοποθέτηση προσωπικού δεν θα γίνει σε νέες οργανικές θέσεις αλλά σε προσωποπαγείς, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν πως θα διασφαλιστούν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.