Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης τώρα στην Αττική

Το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης τώρα στην Αττική

Στις 18 Ιουνίου η τηλεόραση αλλάζει στην Αττική. Το σήμα θα είναι πιο καθαρό και χωρίς παρεμβολές και ο ήχος κρυστάλλινος. Η Digea στην όποια συμμετέχουν τα 7 μεγαλύτερα κανάλια εθνικής εμβελείας (STAR, MEGA, ANTENNA, MAKEDONIA ALPHA, ALTER και ΣΚΑΙ), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της, ξεκινά την ψηφιακή μετάδοση από την Αίγινα και τον Υμμητό ενώ αναλογικά θα συνεχίσει να εκπέμπει η Πάρνηθα.

Μέχρι σήμερα οι περιοχές από τη Γλυφάδα έως και το Σούνιο αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εικόνα. Από τις 18 Ιουνίου και μετά, αυτά τα προβλήματα θα πάψου να υπάρχουν και 4.500.000 κάτοικοι στην Αττική αλλά και στα Δυτικά παράλια των Κυκλάδων καθώς και στη Νοτιοδυτική Εύβοια θα απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμα.

Η Πάρνηθα θα συνεχίσει την αναλογική μετάδοση ενώ από το κέντρο της Αίγινας θα σταματήσει τελείως η μετάδοση του αναλογικού σήματος, που σημαίνει πως οι κάτοικοι στις περιοχές Βουλιαγμένης, Ανω Γλυφάδας, Βούλας και Περάματος θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτούν τον ειδικό αποκωδικοποιητή MPEG 4.

Ηδη σε όσες τηλεοράσεις παίρνουν σήμα από την Αίγινα, περνά από την οθόνη τους ειδικό ενημερωτικό κρόουλ. Η Digea διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.digea.gr καθώς και στον πενταψήφιο αριθμό 14510.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.