Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Το Μέγαρο συνεργάζεται με τη Σκάλα

Πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Teatro alla Scala του Μιλάνου.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΜΜΑ, Ι. Μάνος, επεσήμανε ότι η συμφωνία με το σημαντικότερο λυρικό θέατρο στον κόσμο αποδεικνύει την πολιτιστική μας αξιοπιστία ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που διανύει η χώρα μας. Επίσης τόνισε το σημαντικό στοιχείο της αμοιβαιότητας που περιλαμβάνεται στο πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας, και προβλέπει στήριξη της σταδιοδρομίας Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών στο εξωτερικό και συμπαραγωγές με ελληνικά θέματα και συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών

Την επόμενη τριετία θα παρουσιαστούν στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη η όπερα «Μαρία Στουάρντα» του Ντονιτσέτι (άνοιξη 2011), η «Κάρμεν» του Μπιζέ (φθινόπωρο 2012), ενώ εκκρεμεί η επιλογή της όπερας που θα παρουσιαστεί την περίοδο 2011-12. Η ιστορία του διασημότερου λυρικού θεάτρου στον κόσμο θα αναδειχθεί μέσα από το περιεχόμενο της έκθεσης, «Η ιστορία του Teatro alla Scala», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσείο της Σκάλα.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.