Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Γυμνή διαμαρτυρία εναντίον των Ι.Χ.

«Ασεμνος είναι ο εγκλωβισμός των ανθρώπων από τα Ι.Χ.», είπαν και ξεχύθηκαν γυμνοί με τα ποδήλατα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Περίπου πεντακόσιοι ποδηλάτες, οι περισσότεροι με... μαγιό, αλλά και κάποιοι με αδαμιαία περιβολή, έχοντας ζωγραφιές στα σώματά τους, εξοστράκισαν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

«Ηρθε η ώρα να βάλουμε STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα. Να βάλουμε STOP στη ρύπανση που δημιουργούν», τόνισαν οι διοργανωτές. Η 3η «Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη οργανωμένων ομάδων της πόλης, όπως η «Σφήνα», τα «Παιδιά εν δράσει», «Η Πόλη Αλλιώς», «Στριτ Πάνθερς» και άλλες.

Οικολογικές και περιβαλλοντικές κινήσεις της πόλης στήριξαν τη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως «η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο επιβαρημένες σε ατμοσφαιρικούς ρύπους πόλεις στην Ευρώπη, με μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, ελλιπείς υποδομές για την κίνηση των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με ελάχιστους ποδηλατόδρομους και με αντιστοιχία πρασίνου μόλις δύο τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο».

Η 3η «Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία» ξεκίνησε από το Περίπτερο 17 της Διεθνούς Εκθεσης, πέρασε από τις οδούς Τσιμισκή, Δραγούμη, Νίκης και Αγγελάκη και κατέληξε στο ίδιο σημείο. Πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Σήμερα συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.