Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Η αιτία διαζυγίου

Σε περίπτωση που ο άντρας είναι λιγότερο ευτυχισμένος στο γάμο του, συγκριτικά πάντα με το έτερον ήμισυ, τότε το ζευγάρι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει έναν μακροχρόνιο γάμο. Τι συμβαίνει όμως στην αντίθετη περίπτωση;


Εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα φαίνεται να επικρατεί εάν ο άνδρας είναι πιο ευτυχισμένος από τη σύζυγό του, καθώς διαπιστώθηκε πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ευτυχίας που αισθάνονται ο άνδρας και η γυναίκα, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος χωρισμού.

Βέβαια, η δυνητική αυτή αρνητική κατάληξη ισχύει μόνο στις περιπτώσεις όπου ο άνδρας αισθάνεται πιο ευτυχισμένος!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα αυστραλιανή έρευνα που χρησιμοποίησε στοιχεία από χιλιάδες ζευγάρια στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αυστραλία.

«H ψαλίδα της ευτυχίας» μεταξύ των συζύγων διευρύνεται όταν η σύζυγος επιβαρύνεται αποκλειστικά με τις δουλειές του νοικοκυριού, όταν οι δύο σύζυγοι έχουν διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο και όταν οι γυναίκες βγάζουν πιο πολλά χρήματα από τους άνδρες τους.

Από την άλλη πλευρά, το χάσμα μικραίνει όταν το ζευγάρι μοιράζεται ένα παρόμοιο κοινωνικό υπόβαθρο, ανήκει στην ίδια θρησκεία και μοιράζονται ισότιμα τις οικιακές δουλειές.

O γάμος, όπως σημείωσε ο ερευνητής Κάχιτ Γκουβέν του αυστραλιανού πανεπιστημίου Ντίκιν, είναι πιο γερός όταν το ζευγάρι βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο ευτυχίας».

Η έρευνα, βάσει της οποίας η “ψαλίδα ευτυχίας” είναι πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των συντρόφων όταν συζούν χωρίς να έχουν ενωθεί με τα ιερά του γάμου, δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο «Δεν μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος από τη γυναίκα σου: Ψαλίδα ευτυχίας και διαζύγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.